Το να κερδίσει την φετινή μέτρια και αποδυναμωμένη Μπάγερν ο Ολυμπιακός ασφαλώς δεν είναι είδηση. Είδηση θα ήταν να έχανε και πάλι καθώς δε ξεκίνησε καλά απέναντι σε μια ομάδα που κατέβασε ταχύτητα φέτος αλλά έχει καλό προπονητή.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την κάκιστη εμφάνιση και το 1/14τρ με την μέτρια επίσης Βιλερμπάν στο τουρνουά της Βαλένθια, συνήλθαν με τα 10/25τρ.

Επαιξαν σχετικά καλύτερη άμυνα,δεν είχαν τον Σπανούλη, που ξεκουράστηκε, αλλά η χημεία τους είναι ακόμα μπερδεμένη στην περιφέρεια που πάντως είχαν κέρδος τον Λαρεντζάκη, που έδωσε και πολλές λύσεις επιθετικά που ήαν αλάνθαστος και ειχε και 3/3τρ.

Η… ορχήστρα ηταν ο Σλούκας με τις 13ασ. αλλά πρέπει να παίρνει σαφώς περισσότερες προσπάθειες από τα 4 σουτ, καθώς άλλωστε γι’ αυτό έφυγε – όταν έφυγε – για την Φενέρ.

Τα δίδυμα στους ψηλούς έχουν ήδη βγει. Πρίντεζης και Βεζένκοφ με τον δεύτερο να δίνει λύσεις σήμερα επιθετικά και Μάρτιν που δείχνει σταθερότητα (να τον δούμε βέβαια στα δύσκολα ματς και με δυνατούς αντιπάλους) με Ελις που σήμερα δεν φάνηκε.

Ο Λαρεντζάκης ήταν το μπακ απ του Παπανικολάου στο “3” που μετά τα 0/6σ είχε 10π.

Ο Μακίσικ στο 2αρι ψάχνεται (0/6τρ) και προσπαθεί να βρει την χημεία με τον Χάρισον, ενώ χρόνο σαφώς θέλει ο Τζένκινς που ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί πίσω από τον Σλούκα στον ρόλο που καλείται να έχει.

Η Μπάγερν μέτρια αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας ένα σοβαρό προπονητή και δουλευταρά και με ιδέες (Τρινκέρι).

Ο Ολυμπιακός άλλωστε είχε άσχημο ξεκίνημα που έχανε με 30-18 και με πολλά θέματα στην επίθεση, όπως χτες με την Βιλερμπάν που έμεινε κάτω από τους 60π., αλλά στην συνέχεια βελτιωθηκε και αμυντικά και έκανε ένα 20-4 με κλειδί στο σημείο αυτό τον Λαρεντζάκη.
Ασφαλώς συνολικά στα δύο ματς αυτά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θέλει χρόνο να βρει χημεία στην περιφέρεια.

Κλειδί θα είναι η παρουσία του Παπανικολάου στο “3”, ειδάλλως θα πηγαίνει σε χαμηλά σχήματα.

Ο Σλούκας πρέπει να σουτάρει περισσότερο.

Και ερωτηματικά (έλειπε ο Λίβιο που όμως δεν κάνει διαφορά) στην φροντ λάιν καθώς έχει μεγαλώσει ο Πρίντεζης και υπάρχουν αθλητικοί ψηλοί αλλά όχι το βαρύ κορμί.

Κοινώς έχει δρόμο ο Ολυμπιακός αλλά έχει και δυνατότητες για να μπει στα πλέι οφς της Ευρωλίγκα.