Η ζωή ομάδων όπως ο Προμηθέας ή το Περιστέρι, που θα διεκδικήσουν σε λίγη ώρα το Super Cup που θα είναι και το πρώτο μεγάλο τρόπαιο στην ιστορία τους, είναι παράξενη. Πιθανότατα να πιστεύουν οι περισσότεροι ότι έχουν λιγότερες χαρές από λύπες. Όμως είναι αλήθεια ότι κάθε χαρά τους ισοδυναμεί με… ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Γιατί δεν είναι τόσο συχνή…

Για το Περιστέρι η νίκη επί του ατρόμητου Άρη των ‘90ς (σκορ 90-79), ο διασυρμός της Μπένετον Τρεβίζο με τον Κορωνιό να «χορεύει» τους αντιπάλους του, η συμμετοχή στην Euroleague, το διπλό μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» αλλά και κάμποσες μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα (δεν υπάρχει ομάδα που να μην την έχει νικήσει) έχουν γεμίσει χαρά τον κόσμο…

Για τον Προμηθέα, η συμμετοχή στον τελικό των PlayOffs (2019), στον τελικό του Κυπέλλου (2020) και η εξαιρετική πορεία στο Eurocup που διακόπηκε λόγω COVID-19, η καθιέρωση στους ισχυρούς του πρωταθλήματος, επίσης είναι αξιοσημείωτα γεγονότα. Άλλωστε έχει λιγότερα χρόνια στο υψηλό επίπεδο απ’ ότι το Περιστέρι, αλλά η πρόοδος είναι μεγάλη.

Σε λίγη ώρα κάποια ομάδα από τις δύο δεν θα έχει μόνο μεγάλες νίκες ή συμμετοχές σε τελικούς. Αλλά και τίτλο…

Συνηθίζουμε  να συζητάμε για τους… μεγάλους που χάνουν από τους μικρότερους. Κι όχι για τα αουτσάιντερ που σε ένα ματς γίνονται φαβορί και πανάξια νικούν τον ισχυρότερο (θεωρητικά) αντίπαλο. Ο Προμηθέας και το Περιστέρι νίκησαν πεντακάθαρα και με το δικό τους μπάσκετ, όχι με κλεφτοπόλεμο τους αντιπάλους τους.

Θα έλεγα ότι έγιναν επαναστάτες με… αιτία. Για να κάνουν ακόμα πιο έντονο το στίγμα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και ταυτόχρονα, σε μια χώρα που όλοι ακολουθούν την ομάδα που νικά, που πλέον ο «υδροκεφαλισμός» έχει αγγίξει και αυτό το ζήτημα, το Περιστέρι και ο Προμηθέας έκαναν περισσότερο υπερηφανους αυτούς που έμειναν κοντά τους. Δηλαδή τους πιστούς… Που τους ρωτάς «τι ομάδα είσαι;» και σου απαντούν «Περιστέρι» ή «Προμηθέας»

Μπορεί να μην είναι πολλοί. Αλλά έμειναν πιστοί… Και σήμερα δικαιούνται να είναι περισσότερο υπερήφανοι από ποτέ για την ομάδα τους.

Ας ελπίσουμε… μέχρι την επόμενη. Φορά, όχι ομάδα…