Ηταν αρκετά «φτωχή» φέτος η κίνηση στην Ευρωλίγκα, ειδικά στο κομμάτι που αφορά στους πάγκους των ομάδων. Υπήρξαν κάποιες δουλειές που πολλοί θεωρούσαν (και είναι φυσικά) προνομιούχες αλλά ποτέ δεν άνοιξαν.

Θα πρέπει να σας εξηγήσουμε ότι κάθε φορά που ελευθερώνεται ένας πάγκος ομάδας στην Ευρωλίγκα, από τα διάφορα σενάρια ίσως προκληθούν… καραμπόλες. Προσέξτε για παράδειγμα, τι θα γινόταν σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα αποφάσιζε να συνεχίσει χωρίς τον Σβέτισλαβ Πέσιτς ή αν η Μακάμπι δεν ανανέωνε την εμπιστοσύνη της στον Νίβεν Σπάχια ή ακόμα και η Εφές στον Εργκίν Αταμάν.

Εχουμε να κάνουμε με καλές δουλειές, μαγαζί – γωνία που λέμε είναι και οι τρεις ομάδες. Από την στιγμή δε που δεν άνοιξαν τόσο μεγάλες δουλειές, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία και «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Κι έτσι βρίσκεται ένα βήμα πριν από το να αποσπάσει την υπογραφή του και να τον ανακοινώσει, όπως τουλάχιστον λέει το ρεπορτάζ.

Αν η Μπαρτσελόνα ή η Μακάμπι και η Εφές «άνοιγαν» (αυτές ήταν οι… επίφοβες) ίσως τα πράγματα να ήταν περισσότερο μπλεγμένα για τον Ολυμπιακό καθώς είναι ομάδες υψηλού επιπέδου και με αρκετά χρήματα.

Η παραμονή του Πέσιτς στην Μπαρτσελόνα ήταν απαγορευτική για τις όποιες καραμπόλες στους πάγκους. Οι θέσεις που υπάρχουν στην Ευρωλίγκα και είναι «κενές» είναι συγκεκριμένες, η εξής μία: Ο Ολυμπιακός!

Οι ομάδες της πρώτης σειράς ήταν «κλεισμένες». Πλην Ολυμπιακού που αναζητούσε προπονητή. Κι όλη αυτή η συγκυρία, της καραμπόλας που δεν… έγινε αλλά και της διαθεσιμότητας του Ντέιβιντ Μπλατ έφεραν προ των πυλών του Πειραιά την μεγάλη συμφωνία. Όταν δε ο 59χρονος προπονητής δεν βρήκε στο ΝΒΑ αυτό που αναζητούσε, τότε ο δρόμος προς το λιμάνι άνοιξε ακόμα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από την συγκυρία, αλλά έκανε κι αυτά που έπρεπε με τον Ντέιβιντ Μπλατ ποντάροντας στο ισχυρό «brand» της ομάδας και τη δυναμική της στην Ευρωλίγκα με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται πλέον να περάσει στην νέα του εποχή.

Περισσότερα θα έχουμε την δυνατότητα να γράψουμε όταν επισημοποιηθεί η συμφωνία αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει σε νέο πλαίσιο, αγωνιστικά, σε διαφορετικό στυλ μπάσκετ και η διοικητική ηγεσία- ΞΕΚΑΘΑΡΑ- επέλεξε ένα πιο ελκυστικό μοντέλο προς τον κόσμο. Θα φανούν όλα στην πορεία όμως.