Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν άστρο. Που θέλεις να τους βλέπεις συνέχεια στο παρκέ ακόμα κι όταν (δικαίως) ο προπονητής τους καλεί στον πάγκο να πάρουν ανάσες. Ενας απ’ αυτούς που σου προκαλεί τη συγκεκριμένη επιθυμία είναι ο Νικ Καλάθης.

Ακόμα κι όταν ο Τσάβι Πασκουάλ τον κάλεσε στον πάγκο για να τον ξεκουράσει καθώς μετά από λίγες ώρες ακολουθεί ταξίδι στο Τελ Αβίβ όπου την Πέμπτη οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι, εμείς παρακαλούσαμε: «Αστον μέσα να το χαρούμε περισσότερο»!

Ο Καλάθης αυτή τη στιγμή είναι μακράν ο πληρέστερος γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Είναι εκείνος που έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να ορίζει (συνήθως) τον ρυθμό του αγώνα. Να δημιουργεί όσο κανείς άλλος. Να αναπτύσσει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ταχύτητα με τη μπάλα στα χέρια, κάτι αφύσικο για παίκτη στα 2 μέτρα να τρέχει λες και είναι 1.80μ. Να αλλάξει ξαφνικά ταχύτητα και να τον χάνεις. Να παίζει άμυνα σαν τρελός (έκανε και ρεκόρ καριέρας με 6 κλεψίματα). Να μαζεύει ριμπάουντ. Να σε χαζεύει στο ένας εναντίον ενός! Ο Νικ είναι απόλαυση. Και κόντρα στους Σέρβους έσπασε το εκνευριστικό τέμπο που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι αντίπαλοι, «ανοίγοντας το γήπεδο» σε ρυθμό που πολλές φορές δεν τον προλάβαινες.

 Είχε άξιους συμπαραστάτες στην προσπάθεια όμως… Τον Κρις Σίνγκλετον, που θύμισε τον περσινό εαυτό του. Τον Θανάση Αντετοκούνμπο που υποχρέωσε τον Ρότσεστι να χάσει το φως του, να βγει εκτός αγώνα και ταυτόχρονα με την ενέργεια που έβγαλε συνέβαλλε στο να κάνει ο Παναθηναϊκός αυτό που ήθελε. Τον Αντριαν Πέιν, που διόρθωσε την ανορθογραφία στο χαμηλό post (ο Γκιστ ήταν κακός, δεν του πολυταίριαζε ο αγώνας και ορθώς ο Πασκουάλ τον άφησε στον πάγκο για 28 λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσει, να καθαρίσει το μυαλό του ενόψει Μακάμπι, ενώ ο Βουγιούκας δεν έκανε αισθητή την παρουσία του) εκεί που χτύπησε ο Αστέρας κυρίως με τον Ομιτς και δευτερευόντως με τα επιθετικά ριμπάουντ.

 Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Σέρβοι είχαν 7 πόντους από επιθετικό ριμπάουντ στο δεύτερο κανέναν. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το ρυθμό ακόμη περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 30-18) υποχρεώνοντας τους Σέρβους σε 6 λάθη ενώ χτύπησε στο ανοιχτό γήπεδο (8 πόντοι στην περίοδο και 21 ως τότε). Η πίεση προκάλεσε ασφυξία στον αντίπαλο καθώς στο 30’ ο Παναθηναϊκός είχε πάρει 16 πόντους από λάθη αντιπάλου. Ο Πασκουάλ πλέον είχε βρεθεί στην ευχάριστη θέση να μοιράσει το χρόνο και να κρατήσει τους παίκτες του ζεστούς αλλά όχι ταλαιπωρημένους.

Και να μη ξεχάσουμε, φυσικά, το λογικό παιχνίδι του Μάικ Τζέιμς ο οποίος εναρμονίστηκε στην λογική της ομάδας. Είναι καλός παίκτης και αυτόν τον Τζέιμς που είδαμε κόντρα στον Αστέρα, χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Και 2-3 τρέλες παραπάνω δεν είναι…κακές. Αρκεί να μη γίνονται κανόνας στο παιχνίδι. Πλέον στον Παναθηναϊκό κάνουν ντεμαράζ, μετά και το βολικό αποτέλεσμα στην Βαλένθια μήπως και προλάβουν την τελευταία θέση που οδηγεί σε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Προς το παρόν έγινε ένα «check» στην επόμενη φάση καθώς και μαθηματικά οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στα πλέι οφ.