Είχε ιδιαίτερη απήχηση η ιστορία με τον… αγαπημένο παίκτη από την Α2. Το περιμέναμε και μας άρεσε. Πολλές φορές έχουμε πει ότι αυτό το μπάσκετ, όσο κι αν…προσπαθούν δεν θα μας το πάρουν. Οι αναμνήσεις δεν σβήνουν. Ούτε και τα γεγονότα φυσικά.

Βεβαίως είναι λογικό, όταν μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία, να «χάνεσαι» στον ωκεανό των απόψεων, των εκτιμήσεων, των αναλύσεων και των γεγονότων φυσικά. Όπως και των προσώπων. Για παράδειγμα, έγραψα τον δικό μου αγαπημένο παίκτη στην Α2 που είναι ο Νίκος Στασινός. Πολλοί συμφώνησαν, άλλωστε δεν τίθεται θέμα περί της αξίας του Στασινού. Άλλοι παραδέχθηκαν την αξία του αλλά είχαν… διαφορετικό αγαπημένο. Δεν είναι λογικό;

Από τη στιγμή που μπαίνει άποψη σε ένα θέμα η υποκειμενικότητα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και στο θέμα που θα μας απασχολήσει τώρα, θα υπάρχουν σίγουρα διαφορετικές απόψεις.

Θα ήθελα λοιπόν να συζητήσουμε το… αγαπημένο μας ντέρμπι στα πρώτα χρόνια της Α2 κατηγορίας. Δεν είναι και τόσο εύκολο το θέμα όσο κι αν φαίνεται.

Προσωπικά κατέληξα στο Περιστέρι- Παγκράτι (δεν έχει σημασία η σειρά των ομάδων). Τι ματσάρες γίνονται τότε, στα τέλη της δεκαετίας του ’80! Τι σπουδαίοι παίκτες αγωνίζονταν, πόση ένταση και πάθος και νίκη έβγαιναν στο παρκέ;

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς έναν τέτοιο αγώνα. Μόνο από την τηλεόραση. Καρατζάς, Μπακατσιάς, Καλαμπάκος, Τριανταφύλλου, Τζαλαλής. Γούμενος, Βατάκης και άλλοι (συγχωρήστε με αλλά έχουν περάσει τα χρόνια) από τη μία. Οι Κορωνιός. Τσαγκόπουλος, Μπάτσιος, Γρυλλιωνάκης, Κασουρίδης, Φάσουρας, Γραικός, Πρισκομμάτης, Τζιάλας, Καττής και άλλοι (πάλι συγχωρήστε πιθανές απώλειες) από την άλλη.

Από κοντά έζησα άλλα ντέρμπι. Στην Α2 έβλεπα υπέροχους αγώνες ανάμεσα στις σπουδαίες ομάδες του Πανελληνίου και του Σπόρτιγκ. Και φυσικά την… μεταφορά στην κατηγορία του κλασικού ντέρμπι του Παπάγου με την Δάφνη (αυτά ναι, τα έχω δει από κοντά).

Θα ήθελα να διαβάσω και τη δική σας άποψη σχετικά με το ζήτημα. Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Και προσοχή: Μιλάμε για τα πρώτα 6-7 χρόνια της Α2 Κατηγορίας.