Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, ο Ολυμπιακός δεν σκόρπισε και ενθουσιασμό με το μπάσκετ που έπαιξε απέναντι στην χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. Αρχισε καλά και πιθανότατα μετά το 30-15 της πρώτης περιόδου να χαλάρωσε η κατάσταση. Στο τέλος, αν και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος για την άμυνά του (πλην κάποιων διαστημάτων) αν και χάθηκαν εύκολα σημαντικές διαφορές πιστοποιήθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να χάσει απ’ αυτή την Εφές ούτε με…αίτηση!

Υπάρχει διαφορά άλλωστε και μεγάλη μάλιστα ανάμεσα στην ομάδα που έχει χημεία και στην ομάδα που είναι…καραχυμείο! Ακόμα κι αν η συγκροτημένη ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη βραδιά της, δεν…τσιτώσει το γκάζι ή παρασυρθεί από το «ελευθέρας βοσκής» μπάσκετ του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός όμως μετά από τη νίκη του αυτή εξασφάλισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Ουσιαστικά σφράγισε ένα «διαβολεμένο διάστημα» ενός μήνα που άρχισε την 1η Φεβρουαρίου με το +25 επί της Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο κι «έκλεισε» με το 87-85 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού στις 2 Μαρτίου, ενώ είχαν μεσολαβήσει ένα μεγάλο διπλό στην Μαδρίτη (80-79 επί της Ρεάλ) και μια διαδικαστικού χαρακτήρα νίκη με 80-70 επί της Βαλένθια στο ΣΕΦ.

Πλέον ο Ολυμπιακός κέρδισε χρόνο πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Στον χρόνο που απομένει μέχρι να αρχίσει η δεύτερη φάση και στους αγώνες με την Μάλαγα στην Ισπανία και την Ζαλγκίρις στο Φάληρο οι Πειραιώτες έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν την κατάσταση υπέρ τους, να προοδεύσουν αγωνιστικά, να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους και να φτάσουν πανέτοιμοι στους αγώνες που θα κρίνουν το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών το οφείλει στον Σπανούλη. Όπως στον Σπανούλη οφείλουν το ότι έγιναν παίκτες εκατομμυρίου οι αντίπαλοί του το τελευταίο 48ωρο, Ντάνστον, Χάινς και Χάντερ.