Πριν από λίγη ώρα σας είχαμε αναφέρει ότι οι εκλογές στην ΕΟΚ είναι κάτι εντελώς απροσδιόριστο και αφηρημένο. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να κάνουμε black χιούμορ σε τέτοιες στιγμές αλλά είναι αλήθεια ότι με το ρεπορτάζ που θα παρουσιάσουμε τώρα σε κάποιους το χιούμορ θα κοπεί. Ακόμα και σε εκείνους που παρουσιάζουν ως νίκη την ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών.

Κάναμε λοιπόν αναλυτικό ρεπορτάζ και βρήκαμε τη λίστα των 62 σωματείων τα οποία παρουσιάζονται ότι προσέφυγαν προκειμένου να μη γίνουν εκλογές.
Το αποτέλεσμα του ρεπορτάζ μας δημιούργησε μία τεράστια έκπληξη και ταυτόχρονα αποτελεί ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο εκείνων τόσο καιρό με νομικίστικα τερτίπια και επικοινωνιακές μεθόδους έχουν το μπάσκετ σε ομηρία.

Τη λίστα την έχουμε στα χέρια μας. Θα την παρουσιάσουμε στο επόμενο ρεπορτάζ. Αναλυτικά ώστε να διαλυθεί κάθε ίχνος αμφιβολίας.

Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι.
Προσέξτε λοιπόν τι γίνεται..

Από τα 62 σωματεία, που παρουσιάζονται ότι προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο ζητώντας αναβολή των εκλογών η το δικαίωμα να ψηφίσουν, τα 10 έχουν κανονικά δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή ψηφίζουν κανονικά και με το νόμο.
Πάνω από 20 σωματεία είναι αυτά τα οποία δεν έχουν κάνει ούτε αίτηση. Δεν έχουν ασχοληθεί δηλαδή να καταθέσουν φάκελο ώστε να μπουν στο μητρώο.
Επίσης περίπου 20 σωματεία έχουν καταθέσει ελλιπή φάκελο. Δηλαδή λείπουν στοιχεία και βέβαια δεν μπορούν να μπουν στο μητρώο.

Τέλος επειδή τα μετρήσαμε ένα προς ένα οκτώ σωματεία είναι ήδη στο μητρώο αλλά έχουν καταθέσει το φάκελο τους εκπρόθεσμα. Για την οικονομία της συζήτησης να δεχτούμε ότι αυτά τα οκτώ σωματεία μπορούν να φωνάξουν.

Με τα υπόλοιπα που παρουσιάζονται τι ακριβώς γίνεται; Δηλαδή τα σωματεία που ψηφίζουν έκαναν προσφυγή στο πρωτοδικείο για αναβολή των εκλογών ώστε να ψηφίσουν;
Περίπου τα μισά που δεν έχουν καταθέσει ούτε φάκελο τι ακριβώς ζητούν;

Ποιος είναι εκείνος που διαχειρίζεται όλα αυτά τα σωματεία και προσπαθεί να αναβάλει τις εκλογές;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να υπάρξει απάντηση. Είτε με την απόφαση του πρωτοδικείου είτε στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου δηλαδή.

Και επειδή όπως σας είπαμε το ρεπορτάζ είναι ολοκληρωμένο θα ακολουθήσει και νέο όπου θα έχετε αναλυτικά τα σωματεία με ποια ψηφίζουν, ποια κατέθεσαν εκπρόθεσμα φάκελο, ποια δεν έχουν καταθέσει ούτε φάκελο και ποιων η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο φάκελος ήταν ελλιπής.