Δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται το Super Cup και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ως θεσμός δεν είναι κακός. Το αντίθετο. Με την υποσημείωση, βέβαια, ότι δύο χρόνια διοργανώθηκε εκ του ασφαλούς λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού. Κατά την ταπεινή μας άποψη, η διοργάνωση θα κριθεί του χρόνου σχετικά με το πόσο συμβάλλει στην πρόοδο του πρωταθλήματος, όπου θα έχουμε ταυτόχρονη παρουσία Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού (ίσως και ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ κτλ).

Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το τι θέλουν οι ΚΑΕ… Επιζητούν σώνει και καλά έναν τίτλο και την εξόντωση του αντιπάλου (όπως συμβαίνει επί σειρά ετών με τους «αιώνιους»); Ή θέλουν φυσικά τον τίτλο (ποτέ ένα τρόπαιο δεν είναι αμελητέα ποσότητα) αλλά παράλληλα και την πρόοδο του αθλήματος.

Για να τα λέμε όλα: Ανεξάρτητα από τους βερμπαλισμούς του Γαλατσόπουλου που αν και πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ πανηγυρίζει για ένα… τρομερό πρωτάθλημα όπου τέσσερις ομάδες θα αρχίσουν με αφαίρεση βαθμών, το να έχουμε ένα καλό προϊόν αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των ΚΑΕ.

Στο κάτω- κάτω, δικό τους είναι το προϊόν. Εκείνοι πρέπει να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα στον κόσμο, που είναι και οι πελάτες. Εκείνοι πρέπει να παρουσιάσουν ένα καλό προϊόν, ώστε να βρουν χορηγούς όπως και να εξασφαλίσουν προβολή.

Εκείνοι πρέπει να πιέσουν την ΕΡΤ ώστε να αποφευχθούν τα περσινά τραγικά σφάλματα και να έχουμε κάτι καλύτερο.

Και βέβαια, εκείνοι θα πρέπει να αντιληφθούν κάποια στιγμή ότι είναι προϊόν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ (όπως προαναφέραμε) και πρέπει να το προσέξουν ανάλογα. Να μην το χρησιμοποιούν προς επικοινωνιακή τέρψη των οπαδών τους, αλλά να το αντιμετωπίσουν ως επιχείρηση. Που θα τους αποφέρει κάτι καλό…

Διότι μέχρι στιγμής, ούτε χρήμα αποφέρει αλλά ούτε και ψυχική υγεία! Ούτε λεφτά παίρνουν ούτε το χαίρονται όταν όλη την ώρα τσακώνονται.

Από φέτος λοιπόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, όπως η ΕΟΚ. Κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΕΣΑΚΕ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε ότι «πλέον ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ είναι ισότιμοι» κι αυτό είναι θετικό, διότι μέχρι τώρα, κακά τα ψέματα, η ΕΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ΕΣΑΚΕ. Μην το συζητήσουμε παραπέρα, γιατί είναι δεδομένο.

Οι ΚΑΕ θα πρέπει να βρουν επίπεδο συνεννόησης. Να εκπονήσουν επιχειρηματικό κι επιχειρησιακό πλάνο. Να αρχίσουν σταδιακά να δουλεύουν για την επόμενη μέρα και όχι να μένουν στο «τέλμα» και στην υποχρέωση του «μια σεζόν είναι να βγει κι ας βγει».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ να αποκτήσει πραγματικές αρμοδιότητες και όχι να βρίσκεται… καπελωμένος από Επιτροπές που μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει και κάτι το ιδιαίτερο. Κι ας σταματήσει πια η… καραμέλα ότι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν πρέπει να πληρώνεται. Φυσικά και πρέπει… Κι ας το έκαναν «προεκλογική σημαία» κάποιοι πρόεδροι που παραιτήθηκαν στο εξάμηνο επάνω. Δεν υπάρχει ουσία στο αν πληρώνεται ο πρόεδρος της Λίγκας διότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνεται.

Πέρα από μικροπολιτικές κι επικοινωνιακά τρικ υπάρχει και η ουσία. Το πρωτάθλημα πρέπει να βελτιωθεί. Πλέον υπάρχει επίπεδο συνεννόησης και με την ΕΟΚ. Ας προχωρήσουν λοιπόν…