Η 10η αγωνιστική έβγαλε ειδήσεις. Για άλλους καλές, για άλλους κακές. Για άλλους ενθαρρυντικές και για κάποιους άλλους λιγότερο. Πάντως δεν ήταν… αδιάφορη κι αυτό είναι το βέβαιο. Γιατί είχε γεγονότα που συζητήθηκαν και θα συζητούνται.

Πάμε πρώτα στην Θεσσαλονίκη, στον θρίαμβο του Πανιωνίου και στο δράμα του Άρη. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες έχουν περάσει νικηφόρα από την Θεσσαλονίκη κόντρα σε Ηρακλή και Αρη ενώ πριν μια εβδομάδα νίκησαν στο Παλαιό Φάληρο και τον ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος πλέον βρίσκεται στο 4-6. Δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του βέβαια αλλά έχει κάνει μεγάλα βήματα. Και κυρίως έδειξε ανθεκτικός σε μια πολύ δύσκολη έδρα με τον κόσμο να έχει κάνει… καμίνι το γήπεδο! Πρόσωπο; Ο Δημήτρης Βεργίνης… Κορυφαίος του Πανιωνίου… Σκεφτείτε μόνο που ανήκει η καρδιά του…

Ο Αρης άρχισε να ταρακουνιέται για τα καλά. Μόνος τελευταίος… Χωρίς προπονητή πλέον και με τον Γουλιέλμο να λέει ότι αποχωρεί. Οπωσδήποτε αυτό το ταρακούνημα μπορεί να βγει σε καλό. Να κινητοποιηθεί και να δραστηριοποιηθεί κόσμος που αγαπάει την ομάδα. Προσωπικά έχω αρκετές αμφιβολίες… Διότι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα σωθεί φέτος, το ερώτημα είναι ένα: Πόσο θα τραβήξει αυτό το πράγμα;

Ο Ιωνικός πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Περιστερίου, με κορυφαίο τον Μπαρτ αλλά καθοριστικό τον Χαραλαμπόπουλο. Αυτό είναι καλό νέο… Ο 22χρονος φόργουορντ ανεβαίνει συνέχεια και φέτος κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Απ’ εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά. Πρώτον, τι θα γίνει με τον Μαυροκεφαλίδη που το ρεπορτάζ τον φέρνει κοντά στον Προμηθέα. Δεύτερον, αν έχουν βάση οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει περί αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος…

Διπλή νίκη πέτυχε η Λάρισα. Όχι μόνο επικράτησε του Ρεθύμνου αλλά και με διαφορά 17 πόντων. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι διαφορές στο τέλος. Το ντεμπούτο του Ρας ήταν εντυπωσιακό. Ο τραυματισμός του Φράνκαμπ ήταν το άσχημο μαντάτο για το Ρέθυμνο.

Μεγάλο διπλό πήρε και ο Ηρακλής απέναντι στον Κολοσσό που είναι…μία ζέστη και μία κρύο. Και πλέον ο «Γηραιός» βρίσκεται μια νίκη παραπάνω από τον Κολοσσό στην βαθμολογία. Και οι Ροδίτες απέχουν μόνο μια νίκη από τις θέσεις του υποβιβασμού. Εχω ξαναγράψει ότι για το ρόστερ που διαθέτουν δεν δικαιολογείται αυτό το 4-6. Έστω κι αν αναγνωρίζω αρκετά πράγματα που δεν τους έχουν ευνοήσει.

Στην Πάτρα ο Προμηθέας επικράτησε του Λαυρίου. Αυτό… Μέχρι εκεί! Από το 23’ και μετά όταν ο Γιατράς πέρασε στον αγώνα (και δεν τους έβγαλε καθόλου) τους Μαντζούκα, Μπαζίνα, Καφέζα και Κουρουπάκη άρχισαν τα όμορφα. Μια πολύ ωραία εικόνα γιατί ακολούθησε και ο Σερέλης και για πολλή ώρα βλέπαμε 10 Έλληνες στο παρκέ.

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και σε έναν αγώνα που μόνο εύκολος δεν ήταν. Σταδιακά η «Ενωση» ανεβαίνει κι αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό με βάση το ρόστερ που έχει και την εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες της. Δεν κάνει κάτι παραπάνω από το αυτονόητο βέβαια αλλά πρέπει να επισημανθεί η πρόοδός της. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να βελτιώνεται και όπως αποδεικνύεται δεν είχε κάνει και τόσο κακές επιλογές ο Φλεβαράκης

Τέλος στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός και ο Ήφαιστος έδωσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα που είχε ενδιαφέρον. Καλή προετοιμασία για τους «πράσινους» λίγο πριν την Βαρκελώνη αλλά και για την ομάδα της Λήμνου πριν τα δύο σερί εντός έδρας ματς με Κολοσσό και Ηρακλή.