Μετά από τέτοιες καταστάσεις δεν έχεις πολλά να πεις. Ο Παναθηναϊκός μπασκετικά δεν έβγαλε τα μάτια κανενός με το μπάσκετ που (δεν) έπαιξε στο Μιλάνο. Ακόμα όμως και σε μια πολύ κακή βραδιά, με πολλά λάθη, οι παίκτες του έβγαλαν πείσμα και διάθεση ώστε να νικήσουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τους Ιταλούς.

Αυτό αν μην τι άλλο, σε μια κακή βραδιά και απέναντι σε μια αστεία διαιτησία, είναι στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε και να υπογραμμίσουμε. Γιατί ο Παναθηναϊκός έστω και σε μια κακή βραδιά από πλευράς αγωνιστικής παρουσίας έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει σ’ αυτό που λογικά επιδιώκει κάθε ομάδα στα ματς: Τη νίκη.

Πείτε με καχύποπτο, πείτε με άκαιρο ή άσχετο αλλά επειδή έβλεπα παράλληλα τους τρεις αγώνες (του Παναθηναϊκού, της Χίμκι και της Μπασκόνια) δεν διέκρινα τα ίδια στους άλλους αγώνες. Κι ας «έκλεισαν» στο τέλος.

Η Χίμκι δεν με έπεισε ποτέ ότι «καιγόταν» για τη νίκη και μάλλον προτίμησε να παραμείνει στην Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ παρά να πάει στην Κωνσταντινούπολη και στην Φενέρ που επι ημερών Ομπράντοβιτς μετρά 9-0 στα πλέι οφ! Αουτσάιντερ και στις δύο περιπτώσεις αλλά τουλάχιστον δεν φεύγει από την Μόσχα…

Η Μπασκόνια σε όλο τον αγώνα…κυνηγούσε την Εφές, την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης! Μια ομάδα που συνηθίζει να κάνει…κατηφόρα την έδρα της ξαφνικά την τελευταία αγωνιστική, μετά από 6 σερί νίκες με διψήφια διαφορά, μετά από αήττητο Μάρτιο και τρομερή φόρμα, βρέθηκε να κυνηγάει το μεγαλύτερο ανέκδοτο της φετινής διοργάνωσης.

Γυαλάδα στο μάτι των παικτών της Μπασκόνια, όπως τις άλλες φορές δεν είδα. Και δεν με έπεισαν ότι ΔΕΝ ήθελαν την Φενέρμπαχτσε αντί του Ολυμπιακού.
Μόνο η Σιένα με την Μπούντουτσνοστ που είχαν πρωταγωνιστήσει στο αλήστου μνήμης 112-49 το 2003 έλειπαν από τη χθεσινή βραδιά. Τότε που η Σιένα πήρε…όσους πόντους διαφορά (και παραπάνω) χρειαζόταν για να περάσει στο Top16!!!

Για να μην ξανασυμβεί τέτοιο ναυάγιο η λύση της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής είναι μονόδρομος…
Και το πλέον τρομερό! Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί δίνει…πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Ρεάλ! Ποιος θα το έλεγε…