Όπως έγινε γνωστό για την Τετάρτη 1/9 υπάρχει ΔΣ στην ΕΟΚ με θέμα φυσικά τις επερχόμενες εκλογές. Αν γίνουν. Διότι όταν μιλάμε για την ΕΟΚ οι εκλογές είναι μια έννοια πολύ αφηρημένη.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε τα εξής. Η ΕΟΚ κάνει εκλογές με θέμα ημερήσιας διάταξης τις επερχόμενες εκλογές.

Όπως προαναφέραμε οι εκλογές για την ΕΟΚ είναι μία έννοια η οποία μόνο συγκεκριμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι εντελώς αφηρημένη και έχει χάσει την αξία της. Εδώ και μήνες με διαφορά τεχνάσματα και δικαιολογίες, με σωματεία που εμφανίζονται και προσφευγουν στο Πρωτοδικείο θέτοντας πάντα σε αναβολή τις εκλογές, η Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα γαντζώματος στην καρέκλα.

Σε κάθε αναβολή ακούμε ότι τότε θα γίνουν οριστικά εκλογές και τελικά εκλογές δεν γίνονται. Όλες οι ομοσπονδίες έκαναν εκλογές με το σύστημα ΖΕΥΣ πλην μιας. Μαντέψτε…

Και όχι μόνο αυτό. Μετά την προσφυγή των 62 σωματείων μοιράστηκε και το non paper ότι τα συγκεκριμένα δεν ανήκουν στην επιρροή του Αυγενάκη. Βγήκε λοιπόν και πόρισμα για να ταξιδέψει σε φιλικά site να δημιουργήσει εντυπώσεις και τελικά να εξακολουθήσει αυτή την ανώμαλη κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ.
Από μία άποψη στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης θα πέσουν οι μάσκες.

Εκεί θα φανεί ποιοι θέλουν εκλογές και ποιοι επιμένουν να γαντζώνονται στην καρέκλα. Ακόμα και ποιοι βολεύονται με την προσωρινή διοίκηση πρεσβεύοντας το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Την ίδια στιγμή αν και προσωρινή διοίκηση λειτουργούν με την ίδια καθεστωτική νοοτροπία των προηγούμενων ετών, κάνουν ό,τι τους αρέσει στις εθνικές κατηγορίες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Αποφασίζουν η βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς να υπάρχει έγκριση του διοικητικού συμβουλίου. Και γενικά ακόμα και τώρα στο διάστημα της διοίκησης πρωτοδικείου συμπεριφέρονται λες και εξουσιάζουν το Ελληνικό μπάσκετ. Φτάνοντας μάλιστα, στην τελευταία ανακοίνωση, στο σημείο να πουν ότι κάποιοι θέλουν να μειώσουν το έργο της προσωρινής διοίκησης.
Μιας μεταβατικής διοίκησης πώς μοναδικό αντικείμενο έχει να οδηγήσει με ασφάλεια σε εκλογές. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Για να δούμε λοιπόν. Ποιοι θέλουν εκλογές και ποιοι δεν θέλουν. Ποιοι βολεύονται στις καρέκλες σε μία κατάσταση που δεν βολεύει το μπάσκετ και ποιοι θέλουν την επόμενη μέρα.

Αυτή είναι η ουσία και τίποτα άλλο.