Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα 44 σωματείων προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές και πλέον έχει τη… μπάλα στα χέρια της η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ προκειμένου να προλάβει να τα συμπεριλάβει στον εκλογικό κατάλογο. Ή αν θα επιλέξει, για ακόμα μια φορά, το δρόμο της αναβολής.

Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου που μπορείτε να το αντιληφθείτε αν ανατρέξετε στο ρεπορτάζ της Δευτέρας (30/8). Αποκάλυψη: Από τα 62 σωματεία που προσέφυγαν τα 10 ψηφίζουν και πάνω από 20 δεν έχουν κάνει καν αίτηση!  Τότε που σας αναφέραμε ότι από τα σωματεία που παρουσιάζονταν να έχουν προσφύγει, τα 10 είχαν δικαίωμα ψήφου, πάνω από 20 δεν είχαν καταθέσει καν αίτημα ένταξης στο μητρώο κι άλλα τόσα είχαν ελλιπή φάκελο. Τέλος, οχτώ ήταν τα σωματεία που είχαν μπεί εκπρόθεσμα στο μητρώο και πρόκειται για τη μοναδική κατηγορία που μπορείς να δεχτείς ότι είχαν λόγο να προσφύγουν.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και φάρσας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα σωματεία που δικαιώθηκαν υπάρχουν και… σφραγίδες, χωρίς αγωνιστικά τμήματα και χωρίς να έχουν δώσει έναν αγώνα! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια.

Τι μέλλει γενέσθαι; Εδώ θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, όπως είχαμε γράψει και χθες. Να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ποιοι είναι αυτοί που θέλουν και ποιοι εκείνοι που δε θέλουν εκλογές.

Η προσωρινή διοίκηση έχει την πλειοψηφία κατά το Δ.Σ της Τετάρτης (1/9- 15:00) και πιθανότατα να προχωρήσει σε νέα αναβολή. Οπότε… καλό Ιανουάριο και βλέπουμε, διότι με αυτή την κατάσταση δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα.

Το μπάσκετ παραμένει σε ομηρία. Υπό μια προσωρινή διοίκηση η οποία με βάση το νόμο δεν έχει άλλη αρμοδιότητα πέρα από το να οδηγήσει σε εκλογές. Εδώ πάμε για ακόμα μια αναβολή και το μπάσκετ, που κάποτε αποτελούσε παράδειγμα, πλέον είναι η απόλυτη έκφραση του «γαντζώματος σε καρέκλα». Σε μια καθεστωτική αντίληψη που δεν τιμά κανέναν.