Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα ενώ την Κυριακή έχανε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες από τον Παναθηναϊκό. Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς 48 ώρες μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ είχε ταξίδι στο Μόναχο και αγώνα με την Μπάγερν κι άμεσα επιστροφή στην Ελλάδα και αγώνα με την αήττητη Ρεάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο διάστημα αυτό άλλαξαν πολλά όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην αγωνιστική τους ταυτότητα αλλά κυρίως στην νοοτροπία και στην συγκέντρωση. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν τις δύο αναμετρήσεις ήταν εντυπωσιακός.

Για τον αγώνα στο Μόναχο τα είπαμε… Σε ό,τι αφορά στην εντυπωσιακή επικράτηση επί της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός είχε τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονταν για να πάρει τον αγώνα: Λύσεις, διάθεση, καλό διάβασμα του αντιπάλου …

Μετά το αρχικό ξάφνιασμα ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Το 2-7 της Ρεάλ έγινε γρήγορα 11-7 και κατόπιν οι Πειραιώτες κάλπαζαν στο παρκέ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στο 52-41, τους Ουίλιαμς- Γκος και Σπανούλη να έχουν από 16 πόντους έκαστος και 6/6 τρίποντα και οι δύο μαζί, τον Μιλουτίνοφ κυρίαρχο και τον ΛεΝτέι να αποδιδει και πάλι εξαιρετικά περισσότερο στο «4». Οι 12 ασίστ για μόλις 5 λάθη στο πρώτο μέρος αλλά και οι 8 πόντοι έναντι μόλις ενός της Ρεάλ από επιθετικό ριμπάουντ, τα λένε όλα.

Το σχήμα της Ρεάλ με τους τρεις φόργουορντ και τον Ταβάρες δημιούργησε θέμα στον Ολυμπιακό και στην 3η περίοδο οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν σε 65-65. Εκεί όμως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με το χαμηλό σχήμα με τους τρεις γκαρντ και φυσικά με την άμυνά του. Για 7’16’’ στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεάλ σκόραρε μόνο με βολές (5/6) και είχε 0/9 δίποντα και 0/3 τρίποντα και ο Ολυμπιακός είχε πετάξει στο 80-70. Παρά τις βιαστικές επιλογές, την πίεση και την αντεπίθεση της Ρεάλ (που παρά τις απουσίες Γιουλ, Αγιόν και Κούζμιτς διαθέτει τρομερή ποιότητα) οι Πειραιώτες πήραν μια μεγάλη νίκη.

Οι 15 πόντοι του Στρέλνιεκς στο δεύτερο μέρος ήταν το…κερασάκι στην τούρτα. Οι τρεις περιφερειακοί του Ολυμπιακού (Σπανούλης, Ουίλιαμς- Γκος και Στρέλνιεκς) είχαν 58 πόντους με 9/18 δίποντα, 9/14 τρίποντα και 13/16 βολές… Τρομερό!

Η Ρεάλ κατέβηκε πολύ από τον μέσο όρο της (είχε την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση με 91,4 πόντους πριν το ΣΕΦ και είχε 70 στο 38’) ενώ η άμυνά της επίσης απέτυχε με τους 88 πόντους του Ολυμπιακού. Απλά να επισημάνουμε ότι πριν το ΣΕΦ η Ρεάλ παρουσίαζε και την καλύτερη άμυνα (παθητικό 75,7) στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το απόλυτο σε δύσκολη εβδομάδα και μετά από δύσκολη περίοδο. Όμως το rotation πρέπει να ανοίξει αλλιώς η χρονιά δεν βγαίνει. Ο Τουπάν θα γυρίσει αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερους παίκτες.

Την άποψή μου την έχω καταθέσει. Ο Μπλατ παίρνει λίγα από τους φόργουορντ γιατί επιθετικά είναι μονοδιάστατοι. Αν αντί του Τίμα ερχόταν ένας αθλητικός σέντερ που θα έδινε περισσότερο χώρο στο «4» στον ΛεΝτέι (ώστε να πάρει ανάσα ο Πρίντεζης που χρόνια ταλαιπωρείται μόνος) και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός πήγαινε για έναν γκαρντ ως εβδομο ξένο τότε εκτιμώ ότι τα πράγματα θα άλλαζαν.

Αλλά όσα ξέρουν εκείνοι που έχουν την ομάδα και την ζουν, οπωσδήποτε δεν τα ξέρουμε εμείς. Με όλο τον σεβασμό όμως καταθέτουμε την άποψή μας.