Οι 70 πόντοι που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι», η πολύ γρήγορη προσαρμογή του Οκτάβιους Έλις, ο τρόπος με τον οποίο ο Ρούμπιτ αντικατέστησε τον τραυματία Πρίντεζη, η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπασκόνια ηταν μερικά από τα καλά μαντάτα. Διότι πέρα από τη νίκη, που κρατάει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στην ζώνη των πλέι οφ, υπάρχουν κάμποσα ακόμα τα οποία μπορούμε να ξεχωρίσουμε.

Εχω ξαναγράψει (και ίσως πολλοί να διαφωνήσετε) ότι κατά την ταπεινή μου άποψη τα πλέι οφ δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός για τον Ολυμπιακό. Ειδικά στην φετινή σεζόν που είναι δύσκολη, γεμάτη… ανωμαλίες και ουσιαστικά η ομάδα βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά με την διεξαγωγή μόνο ενός αγώνα την εβδομάδα. Συν όλα τα άλλα, τις ατυχείς επιλογές, τις αλλαγές προπονητών, τα προβλήματα, και, και, και…

Οι Πειραιώτες μπορούν να βγάλουν κάτι θετικό κι αυτό θα γίνει με τον τρόπο που είδαν όλοι: Με σκληράδα. Με αυταπάρνηση. Με τους παίκτες να βάζουν το κορμί τους σε κάθε φάση. Με κάθε μπάλα να διεκδικείται ώστε να μην πηγαίνει χαμένη. Με καλή άμυνα. Με ρόλους που θα είναι μοιρασμένοι και αποδεκτοί.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα πολλά ζητήματα να λύσει. Όμως κόντρα στην Μπασκόνια φάνηκε ο τρόπος με τον οποίο θα μπει στον σωστό δρόμο η ομάδα. Αρκεί να σταθεροποιηθεί, να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και να παρουσιάζει πρόοδο. Διότι μέχρι τώρα τα… πάνω και τα κάτω είναι πάρα πολλά.

Γενικά όμως κάθε σημάδι επιστροφής στην… λογική από πλευράς Ολυμπιακού είναι καλοδεχούμενο. Αρκεί φυσικά να υπάρξει συνέχεια, που με τον Μπαρτζώκα στο τιμόνι αυτό φαίνεται πιο πιθανό από κάθε άλλη φορά φέτος. Η διαφορά του soft από τον σκληρό