Ο Ρικ Πιτίνο πάντα προκαλεί ενδιαφέρον με τις δηλώσεις του. Το ξέρει, άλλωστε, καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, καλύτερα απ’ όλους. Ποτέ δε λέει τίποτα στην τύχη και όλα είναι μελετημένα.

Μόνο που αυτή τη φορά όσα είπε δεν είχαν να κάνουν μόνο με επικοινωνία. Αλλά και με την ουσία. Με μια πικρή αλήθεια.

Ο Αμερικανός προπονητής είπε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά σε ό,τι αφορά στους παίκτες στις ηλικίες από 17 ως 22 ετών. Δεν… ανακάλυψε την Αμερική. Δεν μας είπε κάτι που δε ξέραμε, ανεξάρτητα αν τα γράφουμε και τα φωνάζουμε λίγοι. Εδώ και καιρό!

Όμως είπε την πικρή αλήθεια. Και μας την είπε κατάμουτρα.

Δε θα λειτουργήσουν όλα εύρυθμα πλέον καθώς δεν αρκούν μόνο τα λόγια ή το φιλότιμο. Απαιτείται συνολικό πλάνο κι οργάνωση. Πότε θα συμβεί αυτό;

Πολύ απλά όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποκτήσει μόνιμη διοίκηση η ΕΟΚ. Διότι εδώ και μήνες… κάνουμε παιχνίδια εξουσίας. Επικοινωνιακά και νομικά. Με μια διοίκηση που ως προσωρινή, διορισμένη από το Πρωτοδικείο, δε νομιμοποιείται να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις.

Ο συγχρονισμός πάντως μόνο πίκρα αφήνει. Να σου λέει ο Ομοσπονδιακός προπονητής (και θρύλος του παγκοσμίου μπάσκετ) ότι δεν υπάρχει τίποτα για το μέλλον την ίδια στιγμή που η ΕΟΚ δεν έχει μόνιμη διοίκηση! Δεν είναι τρομερό;

Το μπάσκετ δεν έχει μείνει πίσω, απλώς, αλλά έχει χάσει επιπλέον πολύτιμο χρόνο. Και τα δύο είναι απαράδεκτα, ενώ ο συνδυασμός είναι «εγκληματικός»!

Θα ήταν προτιμότερο να μπορούσε να μας πει κάποιος από την ΕΟΚ επ’ αυτού του ζητήματος, αλλά δε γίνεται! Η διοίκηση είναι προσωρινή.

Θα ήταν προτιμότερο να «τρέξει» ένα συνολικό πλάνο για τις ακαδημίες σε όλη τη χώρα, αλλά δε γίνεται! Η διοίκηση είναι προσωρινή.

Δεν έχει σημασία τι έγινε, αλλά τι θα γίνει. Μπορούμε να το ξέρουμε αυτό; Η διοίκηση είναι προσωρινή…

Κι έχουν χαθεί μήνες…

Το έχω ξαναγράψει: Τον Σεπτέμβριο, όταν με το καλό θα αρχίσουν οι υποχρεώσεις, να μετρηθούμε πάλι. Να δούμε πόσοι παίκτες, προπονητές αλλά και πρόεδροι θα έχουν παραμείνει στο μπάσκετ.

Πότε είπαμε είναι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΟΚ; Α ναι, είναι προσωρινή…