Αφησα επίτηδες να περάσει λίγος καιρός γιατί περίμενα να δω αν θα υπάρξει αντίδραση. Για να είμαι ειλικρινής, στο θέμα των δηλώσεων του Ηλία Παπαθεοδώρου, περίμενα να γίνει κάτι, μια απάντηση, μια δήλωση, μια ανακοίνωση γιατί ο άνθρωπος έβγαλε απόγνωση! Και όχι άδικα… Οσα είπε ήταν πολύ σοβαρά και θ’ ασχοληθούμε παρακάτω.

Σε ό,τι αφορά στην συνέντευξη του Δημήτρη Γουλιέλμου σε συνδρομητικό κανάλι, την διάβασα και την ξαναδιάβασα και κατέληξα στο εξής: Ο άνθρωπος είναι δικηγόρος, ξέρει τι θα πει αλλά κυρίως το πως θα το πει. Είχα κάθε καλή διάθεση να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε να πει και διάβασα προσεκτικά όσα είπε.

Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας ή προσβολής η όλη συνέντευξη του Δημήτρη Γουλιέλμου έβγαλε- στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον- μια δημιουργική ασάφεια. Δεν κατάλαβα τίποτε παραπάνω (αν κι έπρεπε να το έχω καταλάβει, εκτός αν είναι τόσο φτωχό το μυαλό μου) από μια περιγραφή/καταγραφή του προβλήματος.

Θέλω να πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος στην θέση του Δημήτρη Γουλιέλμου δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει και να αναλύει τα προβλήματα αλλά να δίνει τις λύσεις. Να λέει δηλαδή «έχουμε αυτό το πρόβλημα, να η λύση». Όταν δεν το κάνει αυτό στην δική μου κρίση τουλάχιστον, δεν λέει τίποτα. Ισως είμαι αυστηρός, ίσως να είμαι άδικος. Ισως να έχω θέμα αντίληψης αλλά αυτό πιστεύω χωρίς να αμφισβητώ φυσικά τις προθέσεις του. Το έργο του κρίνω και όχι τις προθέσεις.

Το ότι σε έναν «συνεταιρισμό» Ανωνύμων Εταιρειών παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα από ένα ισχυρό brand όπως ο Αρης είναι μεγάλο θέμα. Δεν ξερω αν πχ υπήρχε αυτό το θέμα στο Ισπανικό πρωτάθλημα, τι θα γινόταν με τον Αρη. Οπότε παίρνουμε μια καλή πάσα να προχωρήσουμε στο θέμα του ΠΑΟΚ

Οσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι εξόχως ανατριχιαστικά. Όχι, δεν πέσαμε από τα σύννεφα ούτε ανακαλύψαμε την Αμερική. Όταν όμως βγαίνει ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, επίσημα, σε συνέντευξη Τύπου και μιλάει για «ακέφαλη ΚΑΕ» και ότι περιμένει τον…Αγιο Βασίλη για να πληρωθεί, δεν γίνεται να περνάει στα «ψιλά» όπως πέρασε. Κατ’ αρχήν είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Κατά δεύτερο λόγο είναι πρόβλημα για τον ΕΣΑΚΕ όπου κατά διαβολική σύμπτωση προϊσταται ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που προέρχεται από τον ΠΑΟΚ. Και παρόλ’ αυτά δεν έχει κουνηθεί… φύλλο!

Να μιλάει δηλαδή ο προπονητής, να βγάζει προς τα έξω τόσο σοβαρά ζητήματα και να αντιμετωπίζονται ως «έλα μωρέ συμβαίνουν αυτά» τότε όλα πάνε λάθος, γενικά και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ.