Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά θα πρέπει να πάρουμε κάπως διαφορετικά τα πράγματα! Ο Ολυμπιακός θεωρητικά άρχισε ως φαβορί τη σειρά με την Ζαλγκίρις αλλά φτάνουμε μετά τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ να έχουμε μπροστά μας τα εξής δεδομένα: Οι Λιθουανοί έκαναν break αν και ήταν η ομάδα που με βάση τα προγνωστικά είχε τις λιγότερες πιθανότητες να το πετύχει. Επίσης νίκησαν για 3η φορά σε ισάριθμους φετινούς αγώνες τον Ολυμπιακό! Και το κυριότερο; Τον νίκησαν για 3η φορά με τον ίδιο τρόπο!

Μεγάλο το πρόβλημα. Κι αναζητείται (αν υπάρχει) άμεσα η λύση του…απεγκλωβισμού καθώς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Κι ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα όταν η Ζαλγκίρις, που θεωρητικά έχει λιγότερες λύσεις από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε με περισσότερες στη διάρκεια του αγώνα! Ηταν σαν να…μεγαλώνει το γήπεδο σε κάθε επίθεση των Λιθουανών και να…μικραίνει σε κάθε επίθεση του Ολυμπιακού. Με τόσο κακούς τους
Πειραιώτες (που σίγουρα είχαν θέματα με απουσίες και ανετοιμότητα παικτών αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό για μια τόσο κακή εμφάνιση) και τόσο φρέσκους τους Λιθουανούς ήταν σαν να επιστρέφουμε…20 χρόνια πίσω περίπου.

Τότε, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Μονάχου που αισθανόσουν ότι η Ζαλγκίρις ήταν…πέντε βήματα και τρεις ταχύτητες πάνω από τον Ολυμπιακό. Βέβαια τότε κρίθηκε μια πρόκριση στον τελικό. Προς το παρόν δεν έχει κριθεί τίποτα.

Ο Σάρας έχει φτιάξει μια ομάδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Με ταχύτητα σε κίνηση, εκτέλεση, κυκλοφορία και δημιουργία. Με παίκτες ικανούς στο ένας εναντίον ενός. Με ρόστερ γεμάτο αθλητικότητα.

Και μην νομίζετε ότι κάνουν κάτι…διαστημικό. Τα βασικά κάνουν αλλά τα κάνουν καλά. Όπως επίσης κάνουν τα απλά και καμιά φορά στο μπάσκετ, αυτά (τα απλά δηλαδή) είναι και τα πιο δύσκολα. Κάθε παίκτης θα κάνει αυτό που μπορεί και τιποτε παραπάνω. Μπορεί να κάνει δύο πράγματα; Τόσα θα κάνει, δεν θα κάνει τρία…

Ο συναγερμός ακούγεται για τα καλά, η Ζαλγκίρις πλέον με 3/3 νίκες επί του Ολυμπιακού την…έχει δει αλλιώς τη δουλειά, έχει πάρει αυτοπεποίθηση και την έχει προσθέσει στην…πείνα που φάνηκε ότι έχει.

Η σειρά όμως δεν έχει τελειώσει. Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε προσωπικότητες και εμπειρία όπως και σε γνώση στο να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ εδώ και καιρό κι αυτό θα πρέπει να αλλάξει απέναντι στους ενθουσιώδεις αλλά και συνετούς Λιθουανούς.