Στις 22 Ιουνίου 1936, η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ πανηγυρίζει για μια πολύ σημαντική είδηση: Για πρώτη φορά καταρτίστηκε Εθνική Ομάδα στο μπάσκετ η οποία θα ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Εθνική Τουρκίας.

Μέσα από το ρεπορτάζ έγιναν δριμύτατες παρατηρήσεις στον ΣΕΓΑΣ επειδή είχε αργήσει να φτιάξει την Εθνική ομάδα στο μπάσκετ, οργανωμένα και με τις απαραίτητες διαδικασίες. Όπως αναφέρεται, η Εθνική ομάδα καταρτίστηκε κατόπιν ατομικής πρωτοβουλίας. Από τους πιονέρους του αθλήματος στην Ελλάδα.

Οι Αγγέλου, Μπαχώμης, Κουτσαλέξης (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Σαπουντζάκης (Νήαρ Ηστ), Αμαραντίδης (Πειραϊκός), Νανές (Ηρακλής), Σκυλογιάννης (Πανελλήνιος) και Βάσσης (Πανιώνιος) ήταν οι παίκτες. Συνοδός της ομάδας ήταν ο κ.Νιάτας και προπονητής ο Μάικλ Στεργιάδης. Μαθητής του Τζέιμς Νέισμιθ (του ανθρώπου που ανακάλυψε το μπάσκετ) κι εκ των πρωτεργατών του μπάσκετ όπως και του βόλεϊ στην Ελλάδα.
Μέσα από τα φοβερά ρεπορτάζ της εφημερίδας μάθαμε πολλά. Για τις ικανότητες κάθε παίκτη με ένα… scouting της εποχής. Για τους δύο αγώνες. Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Και φυσικά πικάντικες λεπτομέρειες για το διάστημα που ήταν στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα.

Τι λέει λοιπόν το ρεπορτάζ για τα προσόντα των παικτών; Εδώ είναι το ενδιαφέρον.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.