Ο Ολυμπιακός πέτυχε θρίαμβο κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τεράστια νίκη, μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Που χαρίζει στους Πειραιώτες χρόνο αλλά και αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά, πέρα από τους βαθμούς που μάζεψε.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, όμως. Κάθε νίκη έχει αξία όταν… εξαργυρώνεται. Όταν «χτίζεις» επάνω σε αυτή προκειμένου να βελτιώσεις το αγωνιστικό σου προφίλ. Προκειμένου να βρεις προορισμό.

Ο Ολυμπιακός δεν έγινε μέσα σε ένα 24ωρο η ομάδα που θα σαρώσει τα πάντα. Ούτε φυσικά είναι καλύτερος από την ΤΣΣΚΑ. Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη στο ελάχιστο. Είναι μεγάλη… Όμως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί οι αγώνες είναι οι πιο… εύκολοι. Κίνητρο υπάρχει από μόνο του. Όταν έχεις απέναντι την ΤΣΣΚΑ, τότε βλέπεις τους παίκτες σου πανέτοιμους να δώσουν το 100%. Να αποδείξουν ότι αξίζουν… Σε τελική ανάλυση ακόμα κι αν ηττηθούν δεν θα πει κανείς το παραμικρό.

Αγώνας χωρίς άγχος είναι… Όμως οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν σ’ αυτόν τον αγώνα. Και με την εξαιρετική τους άμυνα. Και με την ενέργεια που έβγαλαν (ένας δεν έβγαλε, ο Κουζμίνσκας και ορθώς αποσύρθηκε). Και με το ότι ξεπέρασαν δύο προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια (τραυματισμοί Παπανικολάου και Κόνιαρη).

Το σχήμα με τους Τσέρι- Πάντερ και Πολ λειτούργησε άριστα. Κι από τη στιγμή που υπήρχε το κίνητρο όλα άλλαξαν.

Απ’ εδώ και πέρα απομένει να δούμε πως θα κεφαλαιοποιηθεί αυτή η νίκη από τον Ολυμπιακό. Εχει τρεις σερί αγώνες εντός, με Μακάμπι, Εφές και Ζαλγκίρις. Και θα δούμε πάρα πολλά…

Διότι σημασία έχει να «χτίσει» επάνω σ’ αυτή τη νίκη και να μην αποδειχθεί πυροτέχνημα. Να παρουσιάσει βελτίωση. Να προοδεύσει αγωνιστικά. Σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Να αποκτήσει ταυτότητα, οντότητα, προσωπικότητα στο γήπεδο.

Πλέον η ψυχολογία είναι στα ύψη. Μένει να δούμε τα υπόλοιπα.