Ξεκαθαρίζουμε κάτι από την αρχή: Δεν υπάρχει ούτε ένας νοήμων άνθρωπος που δεν θα καταδικάσει την επίθεση στο όχημα που επέβαιναν οι τρεις διαιτητές του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, συνέπεια της οποίας τραυματίστηκε ο Λουίτζι Λαμόνικα. Είναι περιστατικά που προσβάλλουν βάναυσα τη χώρα μας και ευχόμαστε κάποια στιγμή να σταματήσει το καθεστώς ατιμωρησίας που κυριαρχεί. Με όλη μας τη ψυχή ευχόμαστε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν.

Πάμε παρακάτω όμως. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Euroleague σχετικά με το θέμα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΝΟΗΤΗ, ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ και σίγουρα αφήνει πάρα πολλά κενά. Βεβαίως και οφείλει να υπερασπιστεί τον διαιτητή και τους συνεργάτες της. Απ’ εκεί και πέρα όμως το περιεχόμενο ήταν λες και απευθύνεται σε… αποικία της.

Το σφάλμα είναι ΟΛΕΘΡΙΟ. Πως θα αφαιρέσεις, κύριε Μπερτομέου, από την Ελλάδα τους αγώνες της Euroleague και του Eurocup προφανώς, όταν δεν έχεις στοιχεία στα χέρια σου περί οργανωμένου σχεδίου; Έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας και ξέρεις εσύ αν ήταν οργανωμένο ή όχι;

Πως θα πάρεις τους αγώνες από την Ελλάδα, κύριε Μπερτομέου; Επειδή δύο αλήτες επιτέθηκαν στο ταξί των διαιτητών σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το γήπεδο; Δηλαδή αν σε έναν αγώνα του στην Βαρκελώνη, ένας διαιτητής κατά το περπάτημά του στην ράμπλα φάει δύο σφαλιάρες από έναν τρελό τότε θα αφαιρέσεις τους αγώνες από την Ισπανία;

Εχει ξαναγίνει στην Ελλάδα τέτοιο περιστατικό; Όχι βέβαια… Όμως έχει γίνει στην Τουρκία. Όταν μαχαιρώθηκε θανάσιμα ένας οπαδός του Ερυθρού Αστέρα από οπαδούς της Γαλατάσαραϊ. Δεν πήρες κανέναν αγώνα από την Τουρκία. Ίσα- ίσα που προσέθεσες τούρκικες ομάδες.

Όταν οι δύο γιγαντόσωμοι φαλακροί Λετονοί, έριξαν δύο μπουνιές στον Ρούντι Φερνάντεθ έξω από το γήπεδο της Ζαλγκίρις, έκανες αυτό που έπρεπε. Απαγόρευσες την είσοδό τους σε κάθε γήπεδο και είχες στείλει σε όλες τις ομάδες της Euroleague την φωτογραφία τους. Δεν είχες απαγορεύσει τους αγώνες στην Λιθουανία.

Κι επειδή στην ανακοίνωση μιλάς για συνθήκες… Θα ήθελα κάποια στιγμή, αν δινόταν η ευκαιρία, να σου πω για το κλίμα που συναντά ο Παναθηναϊκός κάθε φορά που παίζει στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Αλλά τι να λέμε… Εδώ έγιναν αίσχη στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Μπούντουτσνοστ που έκρινε το εισιτήριο για την Euroleague κι εσύ κοίταζες αλλού.

Αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να σου πει πολλά περισσότερα ο κ.Αυγενάκης. Να σου εξηγήσει επίσημα ότι δεν είναι δική σου δουλειά να προλαβαίνεις το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας άρα να επεμβαίνεις στο ελληνικό Κράτος. Να σε κάνει να καταλάβεις ότι εδώ πέρα δεν είναι αποικία σου.

Αλλά τι να σου πουν κι εσένα κύριε Μπερτομέου! Εδώ οι ομάδες που είναι οι κολοσσοί της διοργάνωσης αδυνατούν να σε κάνουν να καταλάβεις ότι είσαι υπάλληλός τους.

Όσο για την… επανορθωτική δήλωση μέσω του επιχειρησιακού διευθυντή, Εντουαρντ Σκοτ; Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Euroleague που αντικατέστησε την άθλια ανακοίνωση με μια κωμική δήλωση.

Φυσικά το κείμενο δεν είναι… Ελλαδάρα ολέ. Ούτε εμπεριέχει πατριωτικές κορώνες. Θεωρώ ότι είμαστε ΜΟΛΥΝΣΗ με τον τρόπο που λειτουργούμε συνολικά. Δεν μ αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω κι ακούω στα γήπεδα. Διαφωνώ κάθετα με τη νοοτροπία μας.

Αλλά υπάρχουν και όρια σε πολλά πράγματα.

Α ναι. Καμιά βόλτα στην Πόλη θα πάει ο Μπερτομέου για να διαπιστώσει αν αληθεύουν οι φήμες για τις οφειλές της Φενέρμπαχτσε; Ή θα βαράει ΒΑΝ στον Ολυμπιακό και θα βγάζει ανακοινώσεις για άδικα σφυρίγματα της Φενέρ στο ΟΑΚΑ;