Η αλήθεια είναι ότι η Μπάμπεργκ έβαλε κάποια θεματάκια στον Ολυμπιακό και τον κοντράρισε αρκετά, ίσως περισσότερο απ’ όσο θα περίμεναν ορισμένοι. Είναι κι αυτή η κατάσταση που μετά από μεγάλες νίκες (σε Μαδρίτη και ΟΑΚΑ) όταν έρχεται στην έδρα σου η Μπάμπεργκ (καλή ομάδα αλλά όχι πρώτου επιπέδου) υπάρχει ο κίνδυνος της χαλαρότητας. Γι αυτό και ο αγώνας χαρακτηρίστηκε, πριν το τζάμπολ, ως «πονηρός» από τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού, συν την παρουσία νέου προπονητή (Μπάνκι) στον πάγκο του αντιπάλου. Συνηθίζεται άλλωστε μια κατάσταση ευφορίας σε κάθε ομάδα τις πρώτες μέρες με νέο προπονητή. Ολοι θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω, όλοι είναι ένα κλικ περισσότερο μαχητικοί για να πείσουν τον νέο κόουτς.

Παρά την πολύ καλή παρουσία της Μπάμπεργκ που έβαλε αρκετή πίεση στον Ολυμπιακό, ο αγώνας σου έδινε την εικόνα όταν ακόμα κι αν έπαιζαν 10 ημίχρονα μεταξύ τους, έτσι θα πήγαινε… Ο Ολυμπιακός θα ήταν μπροστά στο σκορ, η Μπάμπεργκ θα πλησίαζε αλλά θα χάιδευαν λίγο το γκάζι (αμυντικά κι επιθετικά) για ένα  δίλεπτο οι Πειραιώτες και θα πατούσαν πάλι σε μια διαφορά σχετικής ασφάλειας.

Από τη στιγμή δε που η…παλιά φρουρά (Σπανούλης- Πρίντεζης κατά κύριο λόγο) ήταν σε καλή βραδιά και ο Μιλουτίνοφ με τον ΜακΛιν ακολούθησαν με τον ίδιο ενθουσιασμό και ανάλογη συγκέντρωση, ο Ολυμπιακός σίγουρα θα έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Το μόνο που θα προτιμούσαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού ήταν να λάμβαναν διαφορετικά μαντάτα από το Κάουνας καθώς με νίκη της Ζαλγκίρις επί της Φενέρμπαχτσε η 2η θέση θα ήταν ακόμα πιο κοντά. Πλέον ο Ολυμπιακός και η Φενέρ θα μονομαχήσουν για τις θέσεις 2-3 σε μια μάχη που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία καθώς και οι δύο θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Στη διαδικασία της βαθμοθηρίας (αυτό είναι άλλωστε η κανονική περίοδος) ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ. Απέχει τρεις βαθμούς από την 4η θέση όπου ισοβαθμούν Ρεάλ (την οποία έχει νικήσει δύο φορές) και Ζαλγκίρις (από την οποία έχει ηττηθεί με διαφορά 6 πόντων στο Κάουνας αλλά την έχει τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο). Πλέον υπάρχουν δύο ερωτήματα: Αν θα είναι 2ος ή 3ος αλλά και ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.