O Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δηλώνει πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός εδώ που τα λέμε, αρκεί να το καταλάβει και ο ίδιος που τον φέρει! Διότι φοβάμαι να πω ότι οι ενδείξεις πείθουν για το αντίθετο.

Δεν είναι μακριά η μέρα που ο Γαλατσόπουλος θριαμβολογούσε και πανηγύριζε παραμονές της έναρξης των ημιτελικών. Αρκεί να αναλογιστούμε ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ στους ημιτελικούς (και στους δύο) για να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Όταν ένας πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν καταφέρνει να εμπνεύσει και να πείσει τους συνεργάτες του ότι θα πρέπει να δείξουν το δέοντα σεβασμό στο πρωτάθλημα, τότε τι ακριβώς συζητάμε; Αλλά πολύ περισσότερο, τι προσπαθεί να μας πείσει ο ίδιος ο πρόεδρος ότι κάνει…

Όταν ένας πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ επί μια σεζόν παρακολουθεί τις ομάδες να τσακώνονται χωρίς να αντιδρά ή να κάνει κάτι, ειλικρινά τι παριστάνει εκεί που βρίσκεται; Εκτός αν όντως έχει «καπελωθεί» από τις Επιτροπές κι απλώς είναι ένα εκτελεστικό όργανο. Προσωπικά δε θέλω να το πιστέψω αυτό για τον πρόεδρο της Λίγκας. Φοβάμαι όμως ότι ο ίδιος, με την αδράνειά του και τους πομφόλυγες που χρησιμοποιεί κάθε φορά που μιλά, ενισχύει αυτή την εικόνα: Του διεκπεραιωτικού οργάνου των Επιτροπών!

Ειλικρινά, φαντάζεστε έναν πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να μην παρεμβαίνει με μια δήλωση, με μια κίνηση να συστήσει στις ομάδες να σταματήσουν αυτό το πανηγύρι δυσφήμησης; Εκτός αν θεωρεί εαυτόν αναρμόδιο ή ότι δεν έχει τη δύναμη να το κάνει. Όποιο κι αν διαλέξετε δε ξέρω ποιο ειναι χειρότερο!

Ξεφεύγουμε από το γεγονός ότι σε σεζόν με απουσία ντέρμπι αιωνίων, οι ομάδες τσακώνονται από την αρχή της σεζόν! Και κάναμε σχετικό θέμα γι’ αυτό, για τις ανακοινώσεις, τις ενστάσεις, τις εντάσεις, τις επαναλήψεις, τις προσβολές, τις χυδαιότητες.

Μόνο στα πλέι οφ η ομάδα από την οποία προέρχεται ο κ. Γαλατσόπουλος έκανε λόγο για ξένους διαιτητές!

Η ΑΕΚ μέσω της ερασιτεχνικής έβγαλε μια ανακοίνωση- μνημείο που μόνο διαφήμιση δεν ήταν για το πρωτάθλημα.

Στη σειρά Λαύριο- Προμηθέας έχει γίνει της τρελής!!! Ο ΕΣΑΚΕ, η Λίγκα δηλαδή, πουθενά. Ο πρόεδρος εξαφανισμένος. Γιατί να κάνει παρέμβαση, άλλωστε;

Βγαίνουν ανακοινώσεις, πέφτουν βρισίδια, κόσμος μπαίνει στο γήπεδο, γίνονται τσαμπουκάδες… Ομάδες διαλύονται… Ο πρόεδρος Ευάγγελος όμως είναι… πρόεδρος!

Ο ΕΣΑΚΕ μέρα με τη μέρα φθίνει ως θεσμός, ως λειτουργία. Και για να είμαστε ειλικρινείς αν ποτέ γραφεί κεφάλαιο για «τη νύχτα που έπεσε ο Χαλβατζάκης» πολλοί θα τρέχουν να κρυφτούν. Κι εκείνοι που παριστάνουν τους αμέμπτου ηθικής και θριαμβολογούν. Όχι, αυτή τη φορά δεν εννοώ τον Γαλατσόπουλο!

Πραγματικά, σκέφτεται ο πρόεδρος να κάνει παρέμβαση σε όσα γίνονται; Όχι στον Αθλητικό Δικαστή, φυσικά, αφού είναι ανεξάρτητο όργανο. Αλλά στις ίδιες τις ΚΑΕ που φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Προφανώς ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσει να θριαμβολογήσει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ας το σκεφτεί καλύτερα. Διότι ήδη έχει εκτεθεί.