Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα: Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει ήδη το Κύπελλο και το πέτυχε αυτό αφού νίκησε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εχει ήδη προκριθεί στους «8» του Champions League και καλοβλέπει το φάιναλ φορ. Αν πετύχει αυτό το στόχο, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία του να φέρει τη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ! Μιλάμε για τρέλα, για παράνοια που επικρατεί- και δικαίως- στην ΑΕΚ.

Μια ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο πολύ πιο σύντομα απ’ όσο κανείς θα περίμενε. Στην 4η χρονιά από την επιστροφή της στην Basket League και την παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου που έβαλε τέλος στο μαύρο παρελθόν, έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει πολλά περισσότερα απ’ όσα θα περίμενε κανείς. Εχοντας μπροστά της ένα πανίσχυρο δίπολο, από δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, η ΑΕΚ ήδη άρπαξε έναν τίτλο νικώντας και τις δύο. Ταυτόχρονα στο Champions League διεκδικεί το άλλο της κομμάτι. Αυτά που ζουν φέτος οι Ενωσίτες έχουν χρόνια να συμβούν.

Τρέλα και παράνοια είπαμε παραπάνω; Ό,τι πρέπει για τον…πλανήτη Χάρις. Ο Αμερικανός, ναι, είναι από άλλο πλανήτη. Είναι παιχτάρα. Εγραψε 36 ο αθεόφοβος στον αγώνα που έκρινε την πρόκριση, στην Τσεχία. Τους 28 τους είχε στο δεύτερο μέρος. Τους 17 στην 3η περίοδο όταν η Νίμπουρκ προσπαθούσε να ξεφύγει (βρέθηκε και στο +7) αλλά ο Χάρις έσπαγε τα νεύρα των Τσέχων και ανέβαζε τη ψυχολογία των δικών του.

Όταν σήμανε η ώρα της αντεπίθεσης, η Νίμπουρκ δεν μπορούσε πια να σωθεί άλλο από τα επιθετικά ριμπάουντ. Αν δεν είχε κι αυτά, η πρόκριση της ΑΕΚ θα ήταν ευκολότερη. Στον αγώνα της Τσεχίας το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ έκανε σπουδαία δουλειά καθώς ανάγκασε τους παίκτες της Νίμπουρκ να σκεφτούν! Είναι μια ομάδα που παίζει καλά, αλλά παίζει σε ένα ρυθμό (εντός/εκτός) και με το ένστικτο. Όταν της ασκήσεις λίγη πίεση και αναγκάσεις τους παίκτες να βάλουν δεύτερες σκέψεις την έχεις φέρει στα μέτρα σου.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ειδικά φαινόταν ότι η ΑΕΚ πίστευε στην νίκη- πρόκριση ενώ οι Τσέχοι είχαν τρομάξει. Το έβλεπαν να έρχεται και τρόμαξαν… Όταν το τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου έφερε την ΑΕΚ στο +8 (σκορ 88-80) τα πόδια των παικτών της Νίμπουρκ βάρυναν. Η ΑΕΚ ήταν ετοιμη… Και ο Κέβιν Πάντερ, άλλη μια εκπληκτική προσθήκη, έβαλε το μεγάλο σουτ της πρόκρισης. Κι ας είχε 0/3 έξω από τα 6.75μ. μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όμως ο Μάνι Χάρις είναι ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Είναι ο κορυφαίος παίκτης της σύγχρονης ιστορίας της. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο και έχει βρει για οδηγό έναν ΑΠΙΘΑΝΟ παίκτη, με τρομερά προσόντα και νικητή. Τι θέλετε να σας πούμε περισσότερο; Προσέξτε ολους τους μεγάλους αγώνες της ΑΕΚ, όλες τις μεγάλες νίκες της και έχουν κοινό παρονομαστή: Οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού (πρωτάθλημα και τελικός Κυπέλλου) η μία επί Παναθηναϊκού (Κύπελλο), Εστουδιάντες (στην Μαδρίτη που σήμανε η αντεπίθεση), Μπαϊρόιτ (στο ΟΑΚΑ που έβγαλε εισιτήριο πρόκρισης τους «16») και Νίμπουρκ στην Τσεχία (που έδωσε εισιτήριο για «8») έχουν ΟΛΕΣ σφραγίδα ΜΑΝΙ ΧΑΡΙΣ.