Γι’ αυτό που πέτυχε η ΑΕΚ δεν μπορείς να πεις πολλά διότι είναι όλα τόσο ξεκάθαρα ώστε δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση. Κι αυτό γιατί μέσω της μεγάλης επιτυχίας της Ενωσης αναδείχθηκε η αξία της υπομονής, της επιμονής, της θέλησης, του πείσματος, του οράματος και του πλάνου.

Πολλές φορές το έχουμε αναφέρει απ’ αυτήν εδώ την φιλόξενη γωνιά ότι αυτό που έχει καταφέρει η ΑΕΚ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι μοναδικό. Το 2011 υποβιβάστηκε, το 2014 επέστρεψε και το 2018 έχει ήδη κατακτήσει δύο τίτλους! Σε χρόνο απίστευτα σύντομο έφτασε να γίνει διεκδικήτρια τίτλων και μάλιστα φέτος να έχει ήδη δύο!

Τρομερό; Από το 2002 είχε να κατακτήσει τρόπαιο η ΑΕΚ και τα έφερε έτσι η τύχη ώστε ο Ντράγκαν Σάκοτα, που είχε κατακτήσει τότε το πρωτάθλημα Ελλάδας να φέρει άλλους δύο τίτλους στην Ένωση. Έγινε έτσι ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ με ένα triple crown: Πρωτάθλημα Ελλάδας το 2002, Κύπελλο Ελλάδας το 2018 κι Ευρωπαϊκό τρόπαιο επίσης το 2018.

Λόγος για τεχνικές αναλύσεις δεν υπάρχει καθώς το παράδειγμα της ΑΕΚ κι αυτό που εκπροσωπεί, αρκούν από μόνα τους για να τα θίξουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία μετά από τόσες ώρες να σταθούμε στην ικανότητα των παικτών της στο ένας εναντίον ενός, στην εκπληκτική επιθετική τους παρουσία ή ακόμα και στα παιδαριώδη λάθη τους στο τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ μετά από χρόνια μαυρίλας και απαξίωσης που είχαν ως αποτέλεσμα την κατηφόρα της σε όλα τα επίπεδα, βρήκε στο πρόσωπο του Μάκη Αγγελόπουλου τον άνθρωπο που της έδωσε όραμα. Και χρήματα φυσικά γιατί χωρίς αυτά δεν γίνεται τίποτα.

Όμως ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ πέρα από τον χρόνο και το χρήμα που έχει διαθέσει, δείχνει ικανός να επενδύσει. Κινήσεις όπως αυτή με την ταινία «1968» αλλά και διάφορες άλλες κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει η ΑΕΚ, φανερώνουν την πρόθεση να ισχυροποιήσει το brand. Πλέον έχει δύο τίτλους… Κατάφερε να μαζέψει 20 χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ. Έχει ήδη ένα ωραίο πλάνο με τις Ακαδημίες της κι έχει μαζέψει αρκετά νέα ταλέντα. Η ΑΕΚ κυνήγησε το όνειρό της, δεν έκανε τίποτα στην τύχη, έγιναν και λάθη βέβαια αλλά σε γενικές γραμμές έδειξε ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει πλάνο.

Η ΑΕΚ γιορτάζει την ολοκληρωτική της επιστροφή στα υψηλά πατώματα. Πλέον είναι διεκδικήτρια τίτλων, είναι ισχυρή και μέσω του Μάκη Αγγελόπουλου έστειλε το μήνυμα: Θα χτίσουμε επάνω σ’ αυτό το τρόπαιο.
Ισως είναι η πιο σημαντική δήλωση της βραδιάς θριάμβου.