Ο Παναθηναϊκός έπεσε. Ηρωικά μεν, αλλά έπεσε και σαν πρώτη καταγραφή μένουμε στο ότι οι «πράσινοι» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλείονται αν και είχαν πλεονέκτημα έδρας και το φάιναλ φορ παραμένει απαγορευμένος καρπός από το 2012 και μετά. Σίγουρα υπήρξε πολύ καλύτερη παρουσία από πέρυσι και φυσικά από πρόπερσι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο δυνατός αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η εικόνα μιας ομάδας που πάλεψε αλλά της λείπει…ένα κλικ για να πετύχει τον στόχο της σαφώς και υπήρχε φέτος. Πέρυσι δεν υπήρχε. Ούτε πρόπερσι.

 Οι «πράσινοι» έχασαν 20 σημαντικά λεπτά (από το 10’ ως το 30’) που αναμφίβολα επέτρεψαν στην Ρεάλ να χτίσει αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως διαφορά! Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αποπροσανατολισμένος, μάλλον χαλαρός (15/16 δίποντα είχε η Ρεάλ στο πρώτο μέρος) και έχασε τις περισσότερες μάχες. Η εικόνα του βετεράνου Ρέγιες να νικάει κάτω από το καλάθι τους νεότερους και πιο αθλητικούς ψηλούς του Παναθηναϊκού ήταν ανατριχιαστική. Η είσοδος του Γιουλ που πλέον πατούσε πιο δυνατά απογείωσε την Ρεάλ… Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 51 πόντους στο ημίχρονο… Και ολοι ηταν εύκολοι.

 Στο -22 βρέθηκαν οι «πρασινοι» και ολοι τους θεωρούσαν πεσμένους, μέχρι και το γήπεδο το διασκέδαζε λες και ηταν στο θέατρο. Μέχρι που οι «πράσινοι» αντέδρασαν, όχι μόνο απέναντι στην Ρεάλ αλλά και στον εαυτό τους. Κόντρα σε όλους που λένε… Ο Πασκουάλ ανέβασε την άμυνά του που ήταν «χώρου» και αυτό αποσυντόνισε την Ρεάλ, μια εξαιρετικά ταλαντούχα και προικισμένη ομάδα, την οποία όμως μπορείς να την περιορίσεις όταν την βγάλεις από τον ρυθμό της υποχρεώνοντάς την να σκεφτεί. Να της βάλεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις στην επιλογή της.

 Ξαφνικά ο Παναθηναϊκός άρχισε να…κατηφορίζει το γήπεδο, η Ρεάλ βρέθηκε εγκλωβισμένη. Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού γινόταν έντονη, οι Μαδριλένοι ασφυκτιούσαν. Κάποια ηρωικά του Ρέγιες, μια…σέντρα σουτ (με ταμπλό!) του Ντόντσιτς, κάποιες ψιλοεφευρέσεις διαιτητικές και οι «πράσινοι» έπεσαν! Ηρωικά- επαναλαμβάνω- αλλά έπεσαν.

 Το φάιναλ φορ παρέμεινε άπιαστο όνειρο. Η ουσία είναι όμως τι γίνεται απ εδώ και στο εξής με την επόμενη ευρωπαϊκή ημέρα καθώς από τον Παναθηναϊκό έχουν προαναγγείλει την αποχώρησή τους από την Ευρωλίγκα και την ένταξή τους στην FIBA. Και, δεν ξέρω, αν με τα όσα έχουν ειπωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπάρχει δρόμος επιστροφής ή περίπτωση σύγκλισης.