Πριν αρχίσει η σειρά, είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν περιμένω εύκολους αγώνες για τον Ολυμπιακό. Η Μονακό είναι μία πολύ σκληρή αντίπαλος καθώς διαθέτει παίκτες με σπουδαίο ατομικό ταλέντο και αθλητικότητα και κυρίως είναι μία ομάδα με άγνοια κινδύνου πού διασκεδάζει στο έπακρο την εμπειρία της Εuroleague.

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε ακριβώς με την πλάτη του στον τοίχο μετά το 72- 96 του ΣΕΦ αλλά σίγουρα έπρεπε να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση. Το μήνυμα που έστειλε ο Ολυμπιακός ήταν ηχηρό. Μπορεί να παίξει και στους 71 πόντους όπως στον πρώτο αγώνα αλλά και στους 87 όπως στον τρίτο. Αρκεί βέβαια να κάνει το δικό του παιχνίδι να επιβάλει τα δικά του δεδομένα και όχι να ακολουθεί και να τρελαίνεται στο ρυθμό της Μονακό.

Αν δεν υπήρχαν τα λάθη και οι χαμένες βολές ο Ολυμπιακός θα είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από το ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο και μετά το αρχικό 8-0 της Μονακό, απολαύσαμε ένα ρεσιτάλ από τον Ολυμπιακό τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Ήταν το σημείο στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι υπερέχουν σε προσωπικότητα και χαρακτήρα των αντιπάλων τους. Και κυρίως ότι αγώνες όπως αυτή με τη Μονακό και με την ιδιαιτερότητα που έχει ο αντίπαλος στον τρόπο που αγωνίζεται, δεν έχουν σημασία το θέαμα και οι εμπνεύσεις αλλά η ψυχρή λογική και το μυαλό.

Και πιθανότατα τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου αν ο Ντουέιν Μπέικον είχε πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια για την απαράδεκτη ενέργεια του απέναντι στον Κώστα Παπανικολάου.
Ο Αμερικάνος της Μονακό έπρεπε να αποβληθεί ξεκάθαρα και χωρίς να έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε.
Κι αν είχε πάει στον πάγκο και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είχε οδηγήσει τον Τζέιμς σε λάθος παιχνίδι ποτέ δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ακριβώς θα έκανε την αντεπίθεση της η γαλλική ομάδα.

Ο Ομπράντοβιτς αυτή τη φορά από αντίδραση και όχι από δράση, οδηγήθηκε στη συνταγή του game 2 με το Μπέικον στη θέση 4. Ο Λι (θα πρέπει να χειροκροτήσουμε εκείνον που αποφάσισε να τον κόψει από την ΑΕΚ ενώ ήταν κλεισμένος) έκανε και πάλι άνω-κάτω το παιχνίδι με την πίεση και οδήγησε σε λάθη τον πιο έμπειρο παίκτη του Ολυμπιακού (Σλούκας) ενώ με δύο τρίποντα έβαλε μπροστά τους Γάλλους με ένα πόντο περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος.
Εκεί ο Ολυμπιακός αντέδρασε άριστα αμυντικά και επιθετικά, μα κυρίως έβαλε τις βολές έχοντας 8/8 στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα ενώ μέχρι τότε ήταν η μεγάλη πληγή.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε και πλέον ο Ολυμπιακός απέχει 40 λεπτά από το Βελιγράδι. Τον περιμένει ακόμα ένας πολύ δύσκολος αγώνας καθώς η Μονακό είναι ομάδα που βγάζει αντίδραση και ενέργεια αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες δείχνει πολύ δύσκολο να υπάρξει ανατροπή.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ζόρια ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε όσο ζόρικος έπρεπε και έδειξε ότι αυτό για το οποίο πολεμούσε τόσους μήνες δεν είναι διατεθειμένος να το χάσει.