Η Κίνα ούτως ή άλλως είχε έρθει πολύ κοντά στην Εθνική ομάδα μετά το 6-0 της πρώτης φάσης που επετεύχθη ουσιαστικά χωρίς τους σούπερ σταρ (με κάποιες εξαιρέσεις στον αγώνα με το Ισραήλ στην Κρήτη). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 κι απλώς μετά την νίκη επί των Σέρβων έκανε ένα ακόμα βήμα προς την…μαθηματική επιβεβαίωση της πρόκρισης. Την τυπική. Διότι ουσιαστικά η πρόκριση έχει επιτευχθεί.

Πάμε παρακάτω… Τα up and down είναι απόλυτα φυσιολογικά στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε αλλά το πλέον σημαντικό ήταν ότι κόντρα στους Σέρβους παρουσιάστηκε μια ομάδα. Κανονική… Καμία σχέση μ’ εκείνο που είδαμε στο τουρνουά στο Παρίσι που δεν δικαιολογούσε στο ελάχιστο την έννοια της ομάδας..

Απ’ εκει και πέρα όταν οι Σέρβοι ανέτρεψαν το -12 και ισοφάρισαν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ορθώς “έκλεισε” το rotation και πήγε στην σιγουριά της έμπειρης πεντάδας, των παικτών που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους.

Ο αγώνας με τους Σέρβους απαιτούσε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και τίποτε άλλο ώστε να τελειώνει η πρόκριση όσο το δυνατό νωρίτερα.

Το διδυμο Καλάθη- Σλούκα είναι απολαυστικό στο παρκέ, δημιουργικά κι εκτελεστικά, εμπνέει σιγουριά.

Ο Παπανικολάου βρίσκεται διαρκώς… μπροστά σου, νομίζεις ότι είναι…10 παίκτες μαζί. Ο Πρίντεζης είναι άλλο επίπεδο παίκτη, ακούραστος, ποιοτικός και με προσωπικότητα.

Και ο Μπουρούσης είναι από άλλο…ανέκδοτο: Αγγιξε το triple-double (9 πόντοι- 10 ριμπάουντ- 8 ασίστ), έβγαλε τόσο πάθος όσο θα έβγαζε ένας rookie και όχι ένας 35χρονος κι έβλεπες ένα παιδί με τον ενθουσιασμό ενός διψασμένου για διάκριση και όχι ενός αθλητή που έχει κατακτήσει τα πάντα!!!

Οι Σέρβοι έμειναν στους 63 πόντους, η Εθνική ομάδα επικράτησε στα ριμπάουντ (πήρε 6 παραπάνω μετά την κυριαρχία των Σέρβων στην αρχή), είχε 19 ασίστ και μόλις 11 λάθη, σούταρε με 41% στα τρίποντα… Ε πως να έχανε με την πεντάδα που έδινε τόση σιγουριά;