Το να νικήσεις στον Μόναχο δεν σε καθιστά ατρόμητο, ασυναγώνιστο, φαβορί κτλ όμως είναι μια πολύ χρήσιμη νίκη σε μια καθόλου ανίσχυρη έδρα. Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, ήδη την πάτησε από τους Βαυαρούς, όπως και η Μπασκόνια στο Audi Dome. Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό είναι η νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στους παίκτες του κάτι που φάνηκε ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν θεμέλια στον αγώνα με την σκληρή τους άμυνα και ήταν η πρώτη φορά φέτος που παρουσιάστηκαν τόσο σκληροί συγκριτικά με τις soft εμφανίσεις τους ως τώρα. Εβγαλαν πολλή ενέργεια στο παρκέ, κάτι που αποτυπώθηκε από την…αντοχή του Μιλουτίνοφ στο ξύλο των παικτών της Μπάγερν (δεν μπορώ να ξέρω με πόσες μελανιές επέστρεψε) καθώς ο Σέρβος κυριάρχησε ή από την ορμή του ΛεΝτέι. Ο Αμερικανός ήταν θηρίο ανήμερο, σε άμυνα κι επίθεση, έκανε…βουτιές για να διεκδικήσει όλες τις φάσεις, σκόραρε, πήρε προσωπικές νίκες σε φάσεις ένας εναντίον ενός. Η ακόμα από τον Πρίντεζη που παρότι εξουθενωμένος και ταλαιπωρημένος (και φαίνεται αυτό) έδωσε το 200%..

Παρότι ο Ολυμπιακός άρχισε στοχευμένα στις επιθέσεις του στην πορεία κάπου το… έχασε. Ηταν φανερό ότι ήθελε να πάει περισσότερο στο 5-5 αλλά ακόμα κι όταν η επίθεση παρουσίασε προβλήματα, η άμυνα ήταν ο τομέας που τον κράτησε. Κάπως έτσι οι Γερμανοί άρχισαν να «πιέζονται» να θολώνουν και να χαλάει το μυαλό τους. Η Μπάγερν σκοράρει 82 πόντους κατά μέσο όρο και το πρώτο credit του Ολυμπιακού ήταν ότι την κατέβασε κατά 20 πόντους καθώς με τα χιλια ζόρια πέτυχε 62…

Με το σκορ στο 45-43 στο 30’ (χαμηλό αν μη τι άλλο) υπέρ του Ολυμπιακού, το τέταρτο δεκάλεπτο έβγαλε όσα είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες στο προηγούμενο διάστημα: Περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη. Ο ΛεΝτέι συνέχισε να «χορεύει» την άμυνα της Μπάγερν. Ο Στρελνιεκς πέτυχε και τους 10 πόντους του στην τελευταία περίοδο και κυρίως σταμάτησε να το… σκέφτεται. Με το σκορ στο 59-53, ο Σπανούλης έβαλε 6 συνεχόμενους πόντους σε δύο φάσεις και… τελείωσε τους Γερμανούς, παίρνοντας ως ηγέτης την σκυτάλη και παίζοντας μυαλωμένα. Τα μετόπισθεν λειτουργούσαν άριστα και ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο σκόραρε 27 πόντους με 8/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές… Ηταν φανερό ότι μέσα από την άμυνα, έδεσε την επίθεσή του κι απέκτησε «ταυτότητα» και φυσιογνωμία στο παιχνίδι του.

Πάμε παρακάτω όμως… Το DNP του Μάντζαρη (και το ανάλογο συνεχιζόμενο του Τολιόπουλου) δείχνει ότι ο Μπλατ, καλώς ή κακώς δεν βλέπει ρόλο στα πλάνα του για τους συγκεκριμένους γκαρντ. Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για περιφερειακό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αλλά χθες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι με μια ακόμα κίνηση μπορεί να αλλάξει τελείως η ομάδα. Ούτε προτείνουμε, ούτε κάνουμε τους έξυπνους αλλά με έναν παίκτη στο «5», αθλητικό, αντί του Τίμα που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς παίζει πέρα από ένα σουτ που έχει κι αυτό όχι σταθερό και με έναν ακόμα γκαρντ ως έβδομο ξένο (μέχρι τους τελικούς βλέπει ο Μπλατ για την εξάδα του πρωταθλήματος) ο Ολυμπιακός θα είναι άλλη ομάδα.

Με τον ΛεΝτέι στο «4» μαζί με Πρίντεζη ο Ολυμπιακός κερδίζει δύο παίκτες και πολυμορφικά σχήματα καθώς ο Αμερικανός υπό συνθήκες και όχι κατά κανόνα παίζει και στο «5». Με τον Μιλουτίνοφ και έναν ακόμα αθλητικό σέντερ μπορείτε να βάλετε με το μυαλό σας πόσες λύσεις παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό. Λύσεις σοβαρές και όχι «μπαλώματα»…
Τέλος στην κατάσταση που βρισκόταν ο Ολυμπιακός, με τρεις συνεχόμενες ήττες, το αποτέλεσμα ήταν το ζητούμενο στην βαθμοθηρική διαδικασία της Κανονικής Περιόδου. Πλέον εχει σημασία το πώς θα συνεχιστεί η αντίδραση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και «υπερηχητική» μέχρι στιγμής Ρεάλ (διαθέτει την καλύτερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης) στο Φάληρο. Όπως αναμένονται με ενδιαφέρον και οι επόμενες κινήσεις για ενίσχυση της ομάδας.