Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 51-50 για την ΤΣΣΚΑ και θεωρητικά τα πράγματα ήταν καλά για τον Ολυμπιακό. Αν αναλογιζόσουν ότι στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες είχε πετύχει maximum 65 πόντους, τότε οι 50 σε ένα 20λεπτο μόνο κακοί δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Φυσικά και δεν είναι κακό να πετυχαίνεις 50 πόντους σε ένα ημίχρονο. Είναι όμως κακό να δέχεσαι 51 και να μπαίνεις στο παιχνίδι μιας ομάδας που έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερη ποιοτικά ενώ υπερέχει και ποσοτικά.

Θεωρούσα ότι ήταν θέμα χρόνου η κατάρρευση. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται ακόμα μεγαλύτερα όταν στις αρχές της 3ης περιόδου ο Μπριάντε Ουέμπερ και ο Βασίλης Σπανούλης έφτασαν τα 4 φάουλ. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δύο περιφερειακούς, τον Ουίλιαμς- Γκος και τον Μάντζαρη. Κι επίσης με τους Τουπάν-Τίμα για έναν ακόμα αγώνα εκτός τόπου και χρόνου, με τον Μιλουτίνοφ κακό (δεν το δικαιούται κι αυτός με όσα έχει τραβήξει;), με έναν Πρίντεζη να μάχεται και με έναν ΛεΝτέι να παλεύει.

Πως θα νικήσεις έτσι την ΤΣΣΚΑ της οποίας ο προπονητής είχε την ευχέρεια να αποσύρει πχ τον Ροντρίγκεθ για να βάζει τον Ντε Κολό; Που μπόρεσε και βρήκε λύσεις μέσα από το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ του; Όταν ο Ολυμπιακός κατέρρεε οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ κάρφωναν με μανία στο καλάθι των Πειραιωτών. Μέσα σε χρόνο μηδέν, η ισοπαλία του 27’ έγινε… -20 !!!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι η ομάδα που μπορεί να βάζει εύκολα 50 πόντους στο πρώτο μέρος και 90-95+ στο τέλος του αγώνα. Δεν είναι η ομάδα που μπορεί να κοντράρει σ’ αυτά τα επίπεδα την ΤΣΣΚΑ. Κι όταν δεν υπάρχει καμία άμυνα (1 λάθος οι Ρώσοι στο δεύτερο μέρος και 17/27 δίποντα στο ίδιο διάστημα, πάλι καλά που είχαν 3/14 τρίποντα γιατί θα είχε φύγει επικίνδυνα το ματς) είτε γιατί δεν ήσουν καλός είτε γιατί δεν… μπορούσες, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να κουβεντιάσουμε.

Και για να καταλήξουμε: Ο Ολυμπιακός με 5 σερί ήττες, τρέχει για να προλάβει τα πλέι οφ. Θεωρητικά το πρόγραμμα είναι τέτοιο που τον ευνοεί, αλλά- ειλικρινά- με την συγκεκριμένη εικόνα μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος;

Από την εποχή που έκανε τις μεγάλες νίκες εξέφραζα την απορία για το που θα μπορούσε να φτάσει με ένα rotation 6-7, άντε 8 παικτών. Πλέον έχει «σκάσει» συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων συμβαίνουν στα πέριξ τα οποία η πλειοψηφία των ΜΜΕ αρνείται να τα συζητήσει (αν και τα έχουν παραδεχτεί προς τιμήν τους και οι ιδιοκτήτες και πολύ καλά έκαναν) και κάνουν τους… έκπληκτους, προσπερνώντας τα λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Ο αγώνας που ακολουθεί στην Ποντγκόριτσα είναι πολύ καθοριστικός. Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο για γκέλες τύπου… Νταρουσάφακα γιατί αυτή τη φορά θα χάσει πολλά. Μη ξεχνάτε ότι ακολουθεί αγώνας στο Μιλάνο.