Ο Γιάννης είναι MVP. Και πάλι…Κυρίαρχος στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Back to back MVP… Την ίδια σεζόν πολυτιμότερος παίκτης και αμυντικός της χρονιάς, κάτι που έχουν πετύχει μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (το 1988) και ο Χακίμ Ολάζουον (το 1994).

Μόνο ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (κι αυτός πριν από περίπου μισό αιώνα) είχε καταφέρει να είναι δύο σερί χρονιές MVP ως παίκτης των Μπακς. Από το 1956, όταν καθιερώθηκε το βραβείο του MVP, συνεχόμενες χρονιές, εκτός από τον Γιάννη, το έχουν κατακτήσει οι Μπιλ Ράσελ, Ουίλτ Τσάμπερλεν, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Λάρι Μπερντ, Μόουζες Μαλόουν, Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Τιμ Ντάνκαν, Στιβ Νας, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι.

Μιλάμε για ονόματα- μυθικά.

Ο Γιάννης, ο δικός μας Γιάννης έχει βάλει στόχο πλέον το πρωτάθλημα. Κι όπως λέει, θέλει να το πετύχει στο Μιλγουόκι. Ένα πρωτάθλημα έχουν πάρει όλο κι όλο οι Μπακς. Το 1971… Με τον τεράστιο Καρίμ είχαν γράψει ιστορία. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να πήρε πρωτάθλημα την… 3η χρονιά ζωής της στο ΝΒΑ!

Μισό αιώνα μετά, ο Γιάννης θέλει να γίνει… Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ήδη έχει καταφέρει να ανασύρει τους Μπακς από την αφάνεια και τη μιζέρια δεκαετιών. Κι από μια ομάδα μάλλον… αδιάφορη να τη μετατρέψει σε ανταγωνίστρια τίτλου. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείται… αποτυχία το ότι δεν παίρνουν το πρωτάθλημα την τελευταία διετία, όταν και τελείωσαν την Κανονική Περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κατά την ταπεινή μου άποψη όμως, ανοίγει ένα δρόμο προς όλους μας. Μας δείχνει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει MVP στον τομέα του. Στη δουλειά του… Στις σπουδές του… Στις σχέσεις του… Στη ζωή του. Στην κοινωνία…

Όταν δουλεύεις ακατάπαυστα, όταν ανακαλύψεις τα όριά σου και βάζεις στόχους, τότε έχεις περισσότερες ελπίδες να πετύχεις από το να αποτύχεις. Τουλάχιστον θα έχεις κάνει αυτό που πρέπει, το καλύτερό σου. Κι αυτό το παιδί από τα Σεπόλια μας το δείχνει κάθε μέρα.