Μετά τις καταγγελίες/δηλώσεις/ανακοινώσεις/διαρροές των δύο «αιωνίων» της Αττικής, το μενού της υπέροχης ατμόσφαιρας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Basket League απέκτησε συνοδευτικά.

Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης (ο οποίος είναι και Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ) διαμαρτυρήθηκε μέσω Facebook για όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Αρη. Οι λέξεις του ήταν σκληρές. Περισσότερο όμως μένω στην εξής: «Χαίρομαι βέβαια από την άλλη που χρειάστηκε τόση αλητεία (από όλες τις πλευρές!!!) για να χάσουμε».

Προφανώς και πρέπει να μάθουν ολοι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ποιες είναι «όλες οι πλευρές» που αποδείχθηκαν αλητήριες. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ το είπε, όχι κάποιος τυχαίος.

Στην Ρόδο μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο, ο προπονητής του Κολοσσού, Αρης Λυκογιάννης ευχαρίστησε τους παίκτες του για το έξτρα κίνητρο που- όπως είπε- βρήκαν επειδή κάθε φορά που πάνε στην Αμαλιάδα τα ακούνε οι μανούλες τους ενώ στο δικό τους γήπεδο παίζεται… όπερα!

Βρήκε την ευκαιρία ο πρόεδρος του Κόροιβου, Χρήστος Λαγός να ποστάρει στο Facebook μια φωτογραφία από τ’ αποδυτήρια στην Αμαλιάδα, μετά την περσινή νίκη του Κολοσσού. Η ομάδα πανηγύριζε, ο Λυκογιάννης ήταν στη μέση και πίσω ένας παίκτης του Κολοσσού έκανε χειρονομία. «Ο μαέστρος της όπερας» έγραψε δεικτικά ο Λαγός που προχώρησε και σε γραπτή δήλωση μιλώντας για τον «χαρακτήρα του Λυκογιάννη» αλλά αφήνοντας εκτός την ΚΑΕ Κολοσσός. Υπενθύμισε, δε, τα δύο βραβεία ήθους που έχει πάρει ο Κόροιβος.

Λίγες μέρες πριν, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχαν σηκώσει την παντιέρα της επανάστασης απέναντι σε όλους. «Θα αλλάξουμε τακτική» ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, «αν θέλουν, θα πάμε στα κάγκελα» είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Τόσες μέρες δεν έχει εξηγήσει ο ΠΑΟΚ ποια θα είναι η νέα τακτική αλλά ίσως το κάνει στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για να το μάθουν όλοι. Πολύ περισσότερο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που προέρχεται από τον ΠΑΟΚ.

Θα μας πείτε ότι συμβαίνουν αυτά… Ναι συμβαίνουν. Εχουν γίνει όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα και κυρίως έχουν πρωταγωνιστές κάποιους ανθρώπους που ασφαλώς οφείλουν να εξηγήσουν τι θέλουν να πουν. Όχι τόσο στο θέμα Κόροιβου- Λυκογιάννη (το αναφέραμε ως προσθετικό στις εντάσεις των ημερών) όσο στα άλλα δύο.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος πέρα από την υπέροχη ατμόσφαιρα που αναφέραμε έχει κι άλλα πράγματα να δει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ θα γίνει ένας χαμός από ομάδες που θέλουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, απαιτούν διαφάνεια και θα ζητήσουν χαρτιά. Αποδείξεις…

Τα Τρίκαλα, που κατέβασαν επτά παίκτες με τον Ολυμπιακό, αποχαιρέτησαν χθες δύο Αμερικανούς, τον Τέιμς και τον Τζόουνς. Με βάση τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον με τον ίδιο αριθμό ξένων που άρχισε. Βέβαια τα περιβόητα μηνιαία συμβόλαια το λύνουν το θέμα, αλλά…

Στην Λάρισα ακόμα δεν έχει εγκριθεί η σύσταση της ΚΑΕ (πλησιάζουμε Μάρτιο) και οι απληρωσιές αποτελούν κανόνα. Στον Αρη η κατάσταση είναι επίσης δραματική. Και σε άλλες ομάδες (όπως ο Κόροιβος πχ) οι πληρωμές δεν είναι στο φόρτε.

Υπάρχουν παράγοντες που θα ζητήσουν αποδεικτικά στοιχεία για το αν πληρώνονται πχ τα ξενοδοχεία των διαιτητών ή οι διαιτητές απ’ όλους τους γηπεδούχους. Θα απαιτήσουν ισονομία… Κι εκεί δεν γνωρίζω τι μπορεί να παρουσιάσει ο ΕΣΑΚΕ.

Συν όλα τ’ άλλα, επαναλαμβάνω ότι τόσο ο ΓΓ του ΕΣΑΚΕ όσο και η ομάδα από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου (ΠΑΟΚ) οφείλουν να εξηγήσουν τι εννοούσαν με όσα είπαν.