Ο άνθρωπος είναι απόλαυση. Σε δύο αγώνες έχει πετύχει πάνω από 40 πόντους: Συγκεκριμένα 49 με την Μπάγερν (ρεκόρ όλων των εποχών στην Euroleague και στη σύγχρονη μορφή της) και 40 με τον Ολυμπιακό!

Σ’ αυτούς τους δύο αγώνες πέτυχε 10 τρίποντα! Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που να έχει πετύχει πάνω από 40 πόντους και 10 τρίποντα σε δύο διαφορετικούς αγώνες μέσα στην ίδια σεζόν…

Σε 23 από τους 28 αγώνες του έχει διψήφιο αριθμό πόντων. Σε 12 αγώνες έχει τουλάχιστον 4 εύστοχα τρίποντα. Μόνο σε έναν αγώνα δεν έχει τουλάχιστον μία ασίστ.

Σε έναν αγώνα έχει βαθμό αξιολόγησης πάνω από 50Σε άλλους δύο πάνω από 40Σε άλλους 7 πάνω από 30. Μόνο σε τρια ματς είχε μονοψήφιο αριθμό αξιολόγησης.

Από τις 145 βολές που έχει εκτελέσει έχει χάσει τις 14. Έχει ευστοχήσει στα 88 από τα 173 τρίποντα που έχει επιχειρήσει. Να έχει τόσες πολλές προσπάθειες και το ποσοστό του να φτάνει στο 51%… ΤΡΟΜΕΡΟ!!!

Το δε άλλο απίστευτο ήταν ότι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε 10 εύστοχα τρίποντα ενώ όλος ο Ολυμπιακός είχε 9… Δεν γίνονται αυτά!

Ο Σέιν Λάρκιν είναι με διαφορά ο MVP της φετινής Euroleague. Είναι με διαφορά ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην διοργάνωση. Και το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα one man show γιατί η ομάδα του νικά!Είναι πρώτη και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της.

Η Εφές είναι μια γεμάτη ομάδα… Τον Μπομπουά (π.χ) που έπαιξε μόλις 13 λεπτά ή τον Σιμόν που έπαιξε επτά, θα τους βλέπατε σε 20+ σταθερά στις δύο ελληνικές ομάδες. Το ρόστερ της είναι «βαθύ» και ποιοτικό. Το μπάσκετ που παίζει είναι απολαυστικό κι ελκυστικό. Και γι’ αυτό αρέσει στον κόσμο.

Συνοπτικά, ο Ολυμπιακός δεν είχε απολύτως καμία τύχη απέναντι στην Εφές. Δεν είναι για τα… δόντια του. Γι’ αυτό και δεν έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγώνα καθώς θεωρώ ότι οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα σε μια ομάδα που υπερέχει σημαντικά σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά αυτός ο Λάρκιν… Είναι απόλαυση (να το ξαναπώ για να το εμπεδώσω)!