Για να μην παρεξηγηθούμε… Ούτε θέλω να προκαταλάβω το παραμικρό, ούτε προσπαθώ να μαντέψω τι θα κάνει ή δεν θα κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ. Η άποψή μου είναι ότι όσο γνωρίζει ο (κάθε) προπονητής την ομάδα του, δεν μπορεί να τη γνωρίζει κανείς από εμάς.

Η άποψη που καταθέτω για τον Μάρκους Ντένμον έχει να κάνει με την εκπληκτική του αντίδραση/απάντηση στον αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Ο Αμερικανός έδειξε ότι είναι μαχητής. Ότι θα παλέψει να διατηρήσει το όνειρό του, να αποκτήσει ρόλο και να αγωνιστεί μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα σε ομάδα υψηλού επιπέδου.

Με την έλευση του Μάικ Τζέιμς και την αποθεραπεία του Ματ Λοτζέσκι ο Ντένμον ήταν το πρώτο…θύμα στο σούπερ γεμάτο ρόστερ που έχουν οι «πράσινοι». Εμεινε εκτός 12άδας στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κι ασφαλώς κανείς δεν τον…αναζήτησε. Ελάχιστοι, πιστεύω, φίλοι του Παναθηναϊκού θα σκέφτηκαν «μακάρι να είχαμε τον Ντένμον».

Ο Πασκουάλ του έδωσε χώρο και χρόνο με τον Προμηθέα Πάτρας. Θα μας πείτε ότι πρόκειται για αγώνα που δεν είναι ανάλογου επιπέδου μ’ εκείνον της Παρασκευής, παρότι οι Πατρινοί διαθέτουν σπουδαία ομάδα (αγωνίστηκαν βέβαια χωρίς δύο πολύ σημαντικά στελέχη τους, τον Μιλόσεβιτς και τον Φαγιέ). Σημασία όμως έχει να βλέπεις κάποια σημάδια, σχετικά με το πως αντιδρά κάθε παίκτης.

Δύο 24ωρα μετά τον παροπλισμό του κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ντένμον φάνηκε αποφασισμένος. Με 7/7 τρίποντα (έχασε το 8ο) αλλά κυρίως με 12 πόντους (και 4/4 τρίποντα) στα τελευταία 1’36’’ της 3ης περιόδου όταν μετέτρεψε το 67-68 σε βάρος της ομάδας του σε 79-69 υπέρ της, ήταν χαρακτηριστικά κι ενδεικτικά.

Δεν είμαι βέβαιος ότι ο Ντένμον μπορεί να αντέξει στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι πρόκειται για μαχητή, που θα παλέψει ως το τέλος. Και τους μαχητές πρέπει να τους σέβονται όλοι.

Ο Αμερικανός έδειξε αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του και πλέον αναπτύσσεται ένας πολύ ωραίος εσωτερικός ανταγωνισμός ανάμεσα στους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού. Το πιθανότερο είναι σε βάθος χρόνου και μέχρι να βρεθούν οι ισορροπίες να ωφελήσει τον Πασκουάλ καθώς αρκετοί θα τρέξουν για να κερδίσουν τη θέση τους. Ο Ντένμον έδειξε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Αν το δείξουν και άλλοι, τότε φαντάζεστε πόσο μεγάλο θα είναι το κέρδος για τον Καταλανό προπονητή. Κι επίσης πόσο θα ωφεληθεί η ομάδα μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία.