Για να είμαι ειλικρινής από συνεντεύξεις Τύπου πριν από ημιτελικούς, τελικούς ή έναρξη πρωταθλήματος, δεν περιμένω ποτέ να βγει κάποια είδηση!  Αλλά, ειλικρινά ακούγοντας τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να προλογίζει, αισθάνθηκα ότι λογικά δεν πρέπει να γνωρίζει σε ποια θέση βρίσκεται. Κι αυτό το λέω διότι εκτιμώ πως δεν έχει τη διάθεση να μας κοροϊδέψει οπότε είναι προτιμότερο να του αποδώσω έλλειψη ενσυναίσθησης.

Τα όσα είπε, πραγματικά δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για το που βαδίζουμε. Διότι εκτός από πομφόλυγες ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε τρομακτικές ανακρίβειες. Και είμαι βέβαιος ότι στη θέση που βρίσκεται δεν είναι δυνατό να λέει τέτοια πράγματα.

Βεβαίως η άνετη επανεκλογή του προφανώς κι αποτελεί απάντηση προς εμάς αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ούτως ή άλλως δεν είναι μακριά οι ακροβασίες του με αφορμή την ΕΟΚ όπου προφανώς (και το γνωρίζει και ο ίδιος) δεν έδειξε τον παραμικρό σεβασμό στη βαρύτητα της θέσης του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Ο «ποντιοπιλατισμός» σε όλο του το μεγαλείο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γαλατσόπουλος πανηγύρισε την επιστροφή στην κεντρικοποίηση των τηλεοπτικών. Μόνο που αυτό αποτελεί πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για τους δικούς τους λόγους και τη δική τους πολιτική. Ο συμπαθής Ευάγγελος δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή ή επίδραση.

Παρουσίασε μια εικόνα πρωταθλήματος που μόνο ο ίδιος τη βλέπει! Είπαμε, να είμαστε θετικοί άνθρωποι αλλά να μη θεωρούμε τον κόσμο τυφλό ή χαζό! Σε ό,τι αφορά στα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες από τα τυχερά παίγνια, ουδεμία… ευθύνη φέρει! Από το ποδόσφαιρο ξεκίνησε και το μπάσκετ ευνοήθηκε όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα. Το ότι το πάλαι ποτέ εθνικό μας σπορ έπρεπε να πάρει και περισσότερα, όμως, είναι και δική του ευθύνη.

Κάποια στιγμή πανηγύρισε για το τηλεοπτικό κομμάτι χωρίς να εξηγεί το γιατί δεν έχει «λόγο» ο ΕΣΑΚΕ στη διαμόρφωση του προγράμματος. Το ότι βλέπουμε τέσσερα ματς την ίδια ώρα (για παράδειγμα) το ότι η ΕΡΤ έβαλε την τελευταία αγωνιστική όλα τα ματς στις 20:00 πίσω από την Super League 2, προφανώς είναι κάτι που διέφυγε της προσοχής του προέδρου.

Και βέβαια το αποκορύφωμα ήρθε με τον πανηγυρισμό περί καθιέρωσης μπασκετικής εκπομπής. Κατ’ αρχήν είμαι βέβαιος ότι ο Γαλατσόπουλος ουδέποτε παρακολούθησε την εκπομπή, αφού μόνο θέματα Basket League δεν παρουσιάζει. Τον Αταμάν είδαμε, τον Ιτούδη, τον Πρίφτη, τον Σφαιρόπουλο, τον Ραζνάτοβιτς, τον Πιτίνο κτλ… Ένα αφιέρωμα πχ σ’ αυτό το καημένο το Λαύριο που κοντεύει να πάρει πρωτάθλημα, αγνοείται. Όσο για τη θριαμβολογία που η ΕΡΤ, η οποία έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, έβαλε εκπομπή… Μάρτιο μήνα (!!!) το αφήνουμε στην κρίση σας. Διότι προσωπικά αρνούμαι να το σχολιάσω σοβαρά.

Να ήταν μονο αυτά… Ο συμπαθής Ευάγγελος έχει εκχωρήσει σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες σε επιτροπές. Δεν αποφασίζει για τίποτα, ουσιαστικά δεν έχει λόγο ή παρέμβαση παρά… μόνο θέση! Ακόμα και το οργανόγραμμα δεν είναι δική του ευθύνη ενώ ο ίδιος δε μπορεί να κάνει το παραμικρό χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. Αλήθεια, τι σόι πρόεδρος είναι αυτός;

Και ειδικά όταν λέει τα παραπάνω, το ερώτημα γίνεται πιο έντονο.