Ένας από τους βασικούς κανόνες της ζωής, προκειμένου να πετύχεις ή έστω να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, είναι να μη λησμονήσεις ποτέ από πού ξεκίνησες. Ώστε όταν φτάσεις στα ψηλά πατώματα να θυμάσαι πως ήταν στα… χαμηλά γιατί αυτό θα σου δώσει ισορροπία. Και κυρίως θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Ο Μάκης Γιατράς είναι ο μόνος άνθρωπος από την Basket League που αφιέρωσε μερικές κουβέντες στους συναδέλφους του προπονητές και στους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών. Προφανώς και δεν είναι εκείνος που θα λύσει όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία (και δεν είναι λίγα) όμως με τις δυνάμεις που έχει, προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα. Αν στη δική του φωνή ενωθούν κι άλλες, πιθανότατα να υπάρξει μεγαλύτερη δυναμική.

Σημασία έχει, όμως, να συμπαρίστανται σε όσους έχουν πρόβλημα τώρα, όσοι έχουν μικρόφωνο, δημόσιο λόγο και ακούγονται. Και οι άνθρωποι της Basket League το έχουν αυτό το «βήμα» και όπως έχω ξαναγράψει δεν το έχουν χρησιμοποιήσει υπέρ των συναδέλφων τους.

Λες και ο Βόβορας ή ο Παπαθεοδώρου δεν κοουτσάρισαν ποτέ στις εθνικές κατηγορίες ή τα τοπικά. Λες και ο Πεδουλάκης δεν δούλεψε ποτέ σε τοπικό επίπεδο (στην Άμιλλα για την ακρίβεια). Λες και ο Λυκογιάννης άρχισε την καριέρα του στην Basket League… Λες και ο Σερέλης ανέλαβε το Λαύριο στη μεγάλη κατηγορία…

Δεν πρόκειται να τους «πιάσω» έναν- έναν διότι δεν έχει νόημα. Άσε που αυτή η κουβέντα μπορεί να φτάσει πιο μακριά και θα αλλάξουμε θέμα. Θα πάμε στο κριτήριο της πρόσληψης προπονητή (με πρόσφατα παραδείγματα) και θα χάσουμε αυτό που θέλουμε να πούμε.

Είναι προφανές ότι ο κόουτς του Προμηθέα δε ξέχασε από πού ξεκίνησε τώρα που έχει φτάσει να απολαμβάνει τίτλους (Super Cup), διακρίσεις (προπονητής της χρονιάς) και πορείες στην Basket League, στο Κύπελλο (φιναλίστ πέρυσι) και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κι αυτό τον τιμά και σίγουρα το γεγονός ότι βγήκε ΠΡΩΤΟΣ και είπε αυτές τις κουβέντες τον καθιστά άξιο συγχαρητηρίων και σεβασμού.

Προσωπικά δε θα σταματήσω ούτε λεπτό να τονίζω ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι πλην Μάκη Γιατρά (πλέον) κανείς άλλος προπονητής, παίκτης ή παράγοντας της Basket League δεν έχει πει μια κουβέντα για όσα περνούν οι συνάδελφοί τους στις μικρότερες κατηγορίες.