Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την τριετή επέκταση της συνεργασίας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θα μπορούσε να έχει τίτλο «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Ο Μπαρτζώκας παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα που έφτασε στο φάιναλ φορ (κι έχασε στο σουτ την πρόκριση στον τελικό) κατέκτησε το double στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια και γενικά η εικόνα της σε όλα τα επίπεδα ήταν υποδειγματική.

Με την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο κόουτς έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και βέβαια ανταμείφθηκε όπως του άξιζε. Διαλύοντας παράλληλα όλα τα φαντάσματα, ακόμα κι εκείνο του Οκτωβρίου του 2014 που τον ανάγκασε σε αποχώρηση από τον Ολυμπιακό.

Τα θλιβερά περιστατικά έχουν περάσει οριστικά στο παρελθόν. Ο Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2020 κάνοντας λόγο για «επαγγελματική απόφαση και όχι συναισθηματική». Ουδέποτε έκρυψε ποια ομάδα υποστηρίζει από μικρό παιδί, αλλά βάλτε έναν αστερίσκο.
Εκείνα που έγιναν τον Οκτώβριο του ’14 μαζί με τις ανεκτίμητες εμπειρίες που μάζεψε σε Λοκομοτίβ, Μπαρτσελόνα και Χίμκι, έκαναν τον Μπαρτζώκα ακόμα σοφότερο. Μπορεί να παραμένει εκφραστικός αλλά αν θυμηθείτε, δε «βράζει» τόσο πολύ το αίμα του όσο στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό.
Γύρισε κι εκείνος πιο «έτοιμος» για τη νέα πρόκληση.

Ο Μπαρτζώκας αντιμετώπισε την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Βασίλη Σπανούλη πρώτα και του Γιώργου Πρίντεζη μετά. Μέσα από τον κορμό που είχε «χτίσει» όμως κατάφερε να δώσει συνέχεια στον Ολυμπιακό κι ακριβώς αυτό θα κληθεί να κάνει ως το 2025 όταν κι εκπνέει το συμβόλαιό του.
Τότε ο Σλούκας και ο Παπανικολάου θα είναι 35 ετών και ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να έχει έτοιμη (και πάλι) την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.
Και τότε, το 2025, καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Μπαρτζώκας θα έχει κλείσει 8 σεζόν στον Ολυμπιακό! Μόνο ο Γιάννης Σπανουδάκης (16) και ο Κώστας Μουρούζης (9) έχουν περισσότερες αλλά κανείς στη σύγχρονη ιστορία των Πειραιωτών.