Να έπεσαν από τα σύννεφα αποκλείεται. Να αιφνιδιάστηκαν πάλι αποκλείεται. Κατηγορηματικά το λέω αυτό. Στις 30/8/2021 το basketblog.gr αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβαινε με τα σωματεία που είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο ζητώντας να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Από τότε λοιπόν είχα γράψει τα εξής:

«Από τα 62 σωματεία, που παρουσιάζονται ότι προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο ζητώντας αναβολή των εκλογών η το δικαίωμα να ψηφίσουν, τα 10 έχουν κανονικά δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή ψηφίζουν κανονικά και με το νόμο.
Πάνω από 20 σωματεία είναι αυτά τα οποία δεν έχουν κάνει ούτε αίτηση. Δεν έχουν ασχοληθεί δηλαδή να καταθέσουν φάκελο ώστε να μπουν στο μητρώο.
Επίσης περίπου 20 σωματεία έχουν καταθέσει ελλιπή φάκελο. Δηλαδή λείπουν στοιχεία και βέβαια δεν μπορούν να μπουν στο μητρώο».

Θεωρώ αδύνατον να το έχω μάθει εγώ στις 30 Αυγούστου και να μην το ξέρουν οι άνθρωποι του Παναγιώτη Φασούλα. Θα το πάρω ως δεδομένο αυτό διότι έχει καλό επιτελείο.
Απ’ εκεί και πέρα ακόμα και στο διάστημα τέλους Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, το περιβάλλον του Παναγιώτη Φασούλα, ακόμα και υποψήφιοι (πέρα από κάτι θλιβερούς παρατρεχάμενους που είναι ανάξιοι λόγου ή κάτι «τρωκτικά» που τώρα έτρεξαν να «γλείψουν» άλλο υποψήφιο, εδώ και ώρες συμβαίνει αυτό το χάλι, ενώ πριν το έπαιζαν κοντινοί του ψηλού) έβγαζαν προς τα έξω μια μεγάλη σιγουριά.

Όχι για νίκη… Αλλά για θρίαμβο. Για σαρωτική επικράτηση. Μέχρι και κάτι αποδόσεις στοιχηματικών είχαν παρουσιάσει ως τεκμήριο! Λες και οι στοιχηματικές μιλούν με τα σωματεία και ξέρουν… Τέλος πάντων!

Ακόμα και σε όλη τη διάρκεια της «προεκλογικής διαδικασίας» παρουσιάστηκαν συμπτώματα αλαζονείας και αμετροέπειας σε πολλά στελέχη της παράταξης. Με δημόσιες τοποθετήσεις περί «πληρωμένων ΜΜΕ και στοιχημάτων» (σιγά μη μπορούσαν να αποδείξουν κάτι, αλλά τα λόγια είναι αέρας και μένουν) και φυσικά πάντα με σιγουριά για συντριπτική νίκη.
Ακόμα και όταν ορισμένοι εξέφρασαν ενστάσεις ως προς το θέμα του Γκάλη, όχι σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπικότητα φυσικά του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ, αλλά ότι πρόκειται για επικοινωνιακή κίνηση, λοιδορήθηκαν, υβρίστηκαν πολλές φορές αλλά κι αντιμετωπίστηκαν ως ασεβείς (άκουσον άκουσον) από τον θλιβερό περίγυρο.

Από έναν περίγυρο που προωθούσε το σύνθημα «οι εκλογές κρίθηκαν, μην τις κάνετε καθόλου»! Αυτό δε μπορεί να το πει όποιος έχει κάτω από 65%…
Και ξαφνικά όλα αλλάζουν από τα 73 σωματεία; Αυτά κρίνουν μια εκλογική διαδικασία όπου ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ για ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ; Και γιατί ΟΛΑ τα σωματεία να είναι με τον Παπανικολάου ή τον Λιόλιο; Δε θα είναι με τον Φασούλα κάποια;

Το ερώτημα είναι το εξής: Μετά από όλα αυτά που περιγράψαμε (και έκαναν) για ποιο λόγο η παράταξη του Φασούλα ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;

Πέρα φυσικά από ένα ακόμα λεπτό σημείο: Ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως βασικό όρο για να παίξει στην Basket League την αποχώρηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου και όσων πρόσκεινται σε αυτόν! Ο Παναγιώτης Φασούλας (που προτείνεται από τον Ολυμπιακό) ζητάει αναβολή, άρα… παραμονή για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα της ίδιας κατάστασης;
Εντελώς παράξενο…

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ουσιαστικό πλάνο δεν υπήρχε. Η επικοινωνία με τα σωματεία δεν ήταν απλώς περιορισμένη αλλά και προβληματική. Η οργάνωση είναι συζητήσιμη. Κι αυτό που συζητείται εδώ και καιρό είναι ότι η παράταξη αυτή δεν έχει τη δυναμική που οι ίδιοι πιστεύουν και παρουσιάζουν…

Προσοχή: Όχι ότι δεν έχει δυναμική. Αλλά ότι δεν είναι το φαβορί.
Όπως σας έγραψα παραπάνω, ουδείς σκέφτεται πως ακριβώς οι στοιχηματικές δίνουν αποδόσεις για τις εκλογές. Παίρνουν… μηνύματα από το Facebook και τα likes; Τους έχω νέα: ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ… Όχι ο κόσμος.
Και η πλειοψηφία των σωματείων αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με την παράταξη του Φασούλα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα +73 σωματεία, ανεβάζουν το όριο για το 25% (ώστε ένας υποψήφιος πρόεδρος να εκλεγεί στο ΔΣ)… Λέτε να σκέφτηκαν κάτι τέτοιο;

Μα παρουσιάζονταν ως αδιαφιλονίκητα φαβορί…

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναγιώτης Φασούλας αναμένεται στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (8/9) να κάνει καταγγελίες, να ζητήσει αναβολή, να μιλήσει για παρανομίες. Κακά τα ψέματα, αυτό πλέον είναι εις βάρος του.

Ο κόσμος του μπάσκετ θέλει ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Και σίγουρα πρέπει να ακους τον κόσμο…