Η ανάληψη του τμήματος μπάσκετ του Πανιωνίου από τους Παναγιώτη Ηλιάδη και Θόδωρο Μικρόπουλο, ασφαλώς και σκορπίζει χαμόγελα και αισιοδοξία στις τάξεις του «Ιστορικού». Δύο άνθρωποι σοβαροί, χαμηλών τόνων αλλά με όρεξη για δουλειά (έτσι είπαν όσοι τους γνωρίζουν) αποφάσισαν να ενώσουν τη ζωή τους με έναν ένδοξο σύλλογο που έχει πανίσχυρο και αστραφτερό brand (σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται) κι αναζητά ένα καλύτερο μέλλον.

Για να είμαι ειλικρινής, η κίνηση πρόσληψης του Περικλή Ταυρόπουλου δείχνει τις προθέσεις αλλά και τις σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας. Πολύ δε περισσότερο ότι δεν έχουν σκοπό να «πετάξουν λεφτά» σε ομάδες μιας χρήσεως αλλά να χτίσουν το μέλλον ΜΕΣΑ από τον ιστορικό σύλλογο.

Ο Ταυρόπουλος είναι ο κατάλληλος γι’ αυτό το ρόλο. Το έκανε επί μια διετία στον Έσπερο όπου πλάι σε 3-4 έμπειρους παίκτες έδωσε ρόλο, χρόνο και χώρο σε νέα παιδιά των οποίων η αξία διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε την επόμενη σεζόν.

Το γεγονός ότι η ομάδα της Καλλιθέας με μπάτζετ που ίσα- ίσα προσπερνούσε τις 30 χιλιάδες, κατάφερε να αναδειχθεί 3η και να είναι ακόμα και στο «κόλπο» της ανόδου μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, λέει πολλά.

Το ότι πολλοί από τους νεαρούς που είχε πέρυσι έχουν προτάσεις με αποδοχές τουλάχιστον διπλάσιες απ εκείνες του Εσπέρου, λέει πολλά περισσότερα. Το ίδιο είχε συμβεί και πρόπερσι.

Να μη ξεχνάμε και την εκπληκτική πορεία (πάλι με την ίδια συνταγή) στον Πρωτέα Βούλας.

Ο Πανιώνιος κάνει το restart εμπιστευόμενος ένα δάσκαλο που θα «χτίσει» με τα υλικά που ξέρει: Δύο-τρία έμπειρα παιδιά και δίπλα τους 10-12 νέοι που θα έχουν κίνητρο και διάθεση και κυρίως θα αποτελέσουν τον κορμό για τα επόμενα χρόνια με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις.

Το δρόμο αυτό τον γνωρίζει ο Ταυρόπουλος που βέβαια είναι ο ίδιος προπονητής που πρωταγωνίστησε στο θαύμα του Παπάγου που έφτασε για πρώτη φορά στην Α1 ενώ νωρίτερα είχε ανεβάσει (και διατηρήσει) τον Έσπερο σε μια πανίσχυρη Α2.

Παραμένει το ίδιο ακμαίος και «φανατικός» με την προπόνηση αλλά το ίδιο διψασμένος να στηρίζεται σε νέα παιδιά, να τα εξελίσσει και να προοδεύει μαζί τους.

Το πλάνο του Πανιωνίου είναι σίγουρο και βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια.