Πολύς κόσμος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι Κινγκς αποδέσμευσαν τον Γιώργο Παπαγιάννη που πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η αλήθεια πάντως είναι διαφορετική. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι εδώ και καιρό οι μέρες του Παπαγιάννη στο Σακραμέντο ήταν μετρημένες, όχι φυσικά επειδή οι Κινγκς είχαν κάτι προσωπικό μαζί του.

Αν είχαν δεν θα τον επέλεγαν στο νούμερο 13 του ντραφτ. Αν δεν τον πίστευαν δεν θα τον είχαν επιλέξει και δεν θα χαλούσαν έτσι για…πλάκα μια τόσο υψηλή επιλογή. Το τι ακολούθησε μπορεί να αποτελέσει μάθημα και για τους δύο. Και για τους Κινγκς που προφανώς δεν μέτρησαν σωστά τα πράγματα (άλλωστε το να αποδεσμεύσουν μετά από 2 χρόνια τον παίκτη που επέλεξαν στο νούμερο 13 αποτελεί παραδοχή δικού τους λάθους) αλλά και για τον Παπαγιάννη (που παρά τις υψηλές προσδοκίες δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στο ρόστερ των Κινγκς κάνοντας συχνά τη διαδρομή NBA- G LEAGUE).

Ούτε κι έχει σημασία, φυσικά, να αναλύσουμε ποιος φταίει, γιατί φταίει, τι έπρεπε να γίνει και τι έγινε. Είμαι 100% σίγουρος ότι ξέρουν πολύ καλά και ο Παπαγιάννης αλλά και οι Κινγκς τι ακριβώς πήγε λάθος. Ο Ντίβατς και ο Στογιάκοβιτς, πριν καταλήξουν στον νεαρό Ελληνα σέντερ είχαν πάρει πολλές γνώμες για το ταλέντο του. Ηξεραν τι περίμεναν… Προφανώς δεν βγήκε.

Επιμένω, δεν έχει σημασία γιατί. Για μένα, ο Γιώργος πρέπει να καταλάβει ότι το μέλλον του ΑΝΗΚΕΙ στο ΝΒΑ. Είναι 20 στα 21, έχει ύψος 2.19 μέτρα, διαθέτει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ταλέντο και είναι πολύ έξυπνος. Ισως το ότι έγιναν τα πάντα τόσο γρήγορα και μάλλον εύκολα να ήταν κακό για εκείνον. Βλέπετε, χωρίς να έχει παίξει ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό και στην Ευρωλίγκα (ελάχιστα αγωνίστηκε σ’ αυτό το επίπεδο πριν πάει στο ΝΒΑ) βρήκε θέση στο νούμερο 13. Εγινε θέμα συζήτησης. Οι προσδοκίες αυξήθηκαν για έναν παίκτη που ΠΟΤΕ δεν είχε παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Τολμώ να πω ότι γνωρίζω καλά τον Γιώργο. Ξέρω πόσο φιλόδοξος είναι και πόσο θέλει να πετύχει. Για το ταλέντο του δεν μπορώ να μιλήσω μόνο εγώ, όταν το λένε οι προπονητές είναι περιττή η δική μου γνώμη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σταυροδρόμι σημαντικών αποφάσεων. Για μένα πρέπει να ΠΑΛΕΨΕΙ να κερδίσει τη θέση του στο ΝΒΑ, γιατί με βάση το ταλέντο και τα προσόντα εκεί ανήκει. Γι αυτό, πλέον, πρέπει να δώσει τη μάχη του. Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, εβδομάδα με εβδομάδα.

Γι αυτό κι επιμένω ότι δεν χρειάζεται χάδια και να κατηγορούμε τους Κινγκς, το σύστημα, το ΝΒΑ, την κοινωνία και την τρύπα του όζοντος. Ο,τι έγινε έγινε. Ο Γιώργος πρέπει να αποδείξει ότι αδικήθηκε. Και μπορεί να το κάνει, αν το θέλει κι εφόσον το αποφασίσει.