Στο 4-3 βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός που μπορεί να μεγαλώσει το σερί του ακόμα περισσότερο την επόμενη εβδομάδα. Κι αυτό γιατί υποδέχεται την Αλμπα Βερολίνου και σίγουρα οι πιθανότητες είναι με το μέρος του ώστε να φτάσει στο 5-3.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια πράγματα ενδιαφέροντα κόντρα στην Βαλένθια. Και κάποια άλλα που προβλημάτισαν, ειδικά η 3η περίοδος ήταν πολύ καλή. Τότε που οι Ισπανοί πέτυχαν 29 πόντους, κυρίως στο set παιχνίδι έχοντας 6/8 τρίποντα.

Όμως στην τέταρτη περίοδο οι «πράσινοι» έκαναν αυτά που έπρεπε. Γρήγορα γύρισαν την κατάσταση, απάντησαν στην Βαλένθια, έπαιξαν καλύτερη άμυνα… Ο Τόμας ήταν ο καλύτερος παίκτης, ο Καλάθης παρά μία ασίστ θα έκανε triple double, ο Τζόνσον ανέβηκε. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Παναθηναϊκός σούταρε καλά, οι παίκτες του χτίζουν σταδιακά αυτοπεποίθηση.

Απ’ εκεί και πέρα αυτό είναι το πρώτο θετικό σημάδι για τον Πεδουλάκη: Ότι σταδιακά αρχίζουν και μπαίνουν στο παιχνίδι περισσότεροι παίκτες. Και βέβαια ότι ο αναμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, ο Νικ Καλάθης, κάνει ευτυχισμένους τους πάντες.

Μπορεί να παίζει… ασταμάτητα αλλά είναι απαραίτητος. Με 34 λεπτά κατά μέσο όρο μένει στο παρκέ όσο κανείς άλλος παίκτης στην φετινή Ευρωλίγκα. Κι ενώ παίζει ααταμάτητα είναι και ασταμάτητος. Χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα… Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Σε μια πολύ σκληρή Ευρωλίγκα, όσο και απρόβλεπτη ο Παναθηναϊκός καλείται να μπει στον σωστό δρόμο. Η Φενέρ βρίσκεται κάπου στον… βυθό αλλά όλοι προσδοκούν ότι ως ομάδα του Ομπράντοβιτς θα συνέλθει όταν πρέπει. Η ΤΣΣΚΑ έχει δύο ήττες, από ποιους λέτε; Από τον Ολυμπιακό εντός και την Βιλερμπάν εκτός. Η Ρεάλ παρουσιάζει πολλά «κάτω», περισσότερα από τα «άνω». Η Αρμάνι έχει επιστρέψει και μετρά 6 σερί νίκες. Η Εφές παραμένει πολύ δυνατή. Η Μακάμπι είναι πιο συμπαγής από κάθε άλλη χρονιά… Και η Χίμκι είναι σταθερή στα ψηλά. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και κακό το ρόστερ της.

Και περιμένουμε να δούμε κι άλλα στην πορεία. Απομένει να φανεί ποιο στίγμα θα αφήσει ο Παναθηναϊκός στην φετινή… τρελή διοργάνωση