Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ανήκει στην κατηγορία των παικτών που έχουν ακουστεί πολλά χωρίς ακόμα να τους έχουμε δει ν’ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Με κάποιες ενστάσεις.

Πρώτον, τα όσα έχουν ακουστεί είναι ολόσωστα. Πρόκειται για ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες ώστε να φτάσει στο υψηλότατο επίπεδο.

Δεύτερον, το ότι δεν τον έχουμε δει δεν είναι δική του ευθύνη. Για να μην είμαστε απόλυτοι, δεν έχει αυτός το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που δε συμμετείχε απλώς στην τελική δωδεκάδα της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό αλλά ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ επιλογή του Ρικ Πιτίνο. Θα σας ξεκαθαρίσουμε απλά ότι με το που έφτασε στην Αθήνα ο Πιτίνο ζήτησε να κάνει ατομική προπόνηση στον Ρογκαβόπουλο. Ήθελε να τον δει ο ίδιος, να τεστάρει τις ικανότητες, τις αντοχές και τη νοοτροπία του.

Δεν είναι και λίγο να ζητά ένας Πιτίνο να κάνει ατομική προπόνηση σε ένα νεαρό παίκτη. Ο «Ρόγκα» απ’ εκείνη τη μέρα ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ στη 12άδα! Ο Αμερικάνος προπονητής είχε ξεκαθαρίσει ότι ο παίκτης εκφράζει το μέλλον κι αυτό δε μπορείς να το αποθαρρύνεις. Στις προπονήσεις ήταν εξαιρετικός… Το κίνητρο που είχε αποκτήσει ήταν τεράστιο.

Ο «Ρόγκα» δεν πέρασε καθόλου καλά στην ΑΕΚ. Το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει το στόμα του ούτε ο ίδιος, ούτε το περιβάλλον του (ατζέντης και οικογένεια) δε σημαίνει ότι έχουν αποδεχτεί όσα βγήκαν κατά καιρούς προς τα έξω. Όχι τόσο με την ευθύνη της διοίκησης της ΑΕΚ που για κάποιους λόγους τότε ήταν «δέσμια» μιας κατάστασης που τελικά την οδήγησε στην ολική αναδόμηση και στο «μνημόνιο».

Το σίγουρο είναι ότι ο Ρογκαβόπουλος δεν έφυγε λόγω χρημάτων. Δεν έφυγε από την ΑΕΚ λόγω έλλειψης σεβασμού προς τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους συμπαίκτες του. Ο λόγος που αποχώρησε ήταν ΕΝΑΣ κι έχει ονοματεπώνυμο. Κι ας συναντήθηκαν στην Εθνική ομάδα εκ νέου.

Δεν έχει καμία σημασία να αναμοχλεύουμε το παρελθόν, πολύ δε περισσότερο να μνημονεύουμε καταστάσεις που έχουν τελειώσει. Θα σταθούμε σε μια λέξη: ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Το ότι κάποιοι… καμάρωναν κι έφεραν ως δικαιολογία τα 14 λεπτά μ.ο. του Ρογκαβόπουλου, ομολογουμένως φανερώνει άγνοια του κανόνα ότι οι αριθμοί είναι πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα. Διότι έχει σημασία να αναλυθεί το τι έκανε σ’ αυτά τα 14 λεπτά μέσα στο παρκέ ο μικρός…

Είχε κάποια plays για εκείνον; Ή έκανε το τρόλεϊ; Δεν είναι δύσκολη η απάντηση ειδικά αν αναλογιστούμε ατάκες του στυλ «σούταρε τώρα στην προθέρμανση γιατί στον αγώνα μόνο θα πασάρεις» που άκουγε.

Ο Προμηθέας έχει πιθανότατα το καλύτερο πρόγραμμα ανάπτυξης κι εξέλιξης. Πέρα απ’ όσα γνωρίζουμε σχετικά με τη φιλοσοφία της ομάδας δεν είναι τυχαίο ότι πέντε παίκτες την τελευταία διετία, εξελίχτηκαν και «προβιβάστηκαν» σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: Μαντζούκας, Μπράουν, Κασελάκης, Λούντζης και Έλις.

Ο Προμηθέας δίνει ακριβώς αυτό που αναφέραμε παραπάνω: ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ… Ο Ρογκαβόπουλος θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο, σε μια ομάδα που εμπιστεύεται τα ελληνόπουλα, τα εξελίσσει και τα κάνει πρωταγωνιστές.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ρογκαβόπουλο, να παίξει σε υψηλό επίπεδο, να έχει μίνιμουμ 18 αγώνες του (πολύ ισχυρού) Eurocup σε διάρκεια εξάμηνη (από Οκτώβριο ως Απρίλιο) και φυσικά να βρει το χώρο, το χρόνο και την εμπιστοσύνη που έψαχνε.

Και είναι, επίσης, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Προμηθέα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο έναν παίκτη για τον οποίο όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι τα όριά του δεν έχουν ταβάνι.

Ακριβώς αυτό: Ο «Ρόγκα» θα αναζητήσει τα όριά του στον Προμηθέα. Κι αν τελικά φτάσει εκεί που όλοι προσδοκούν, τότε κερδισμένες (ποικιλοτρόπως) θα είναι και οι δύο πλευρές.

Σε πρώτη φάση, η σχέση φαίνεται ΙΔΑΝΙΚΗ. Μακάρι να επαληθευτούμε.