«Ενημερώνουμε πως ο Σύνδεσμός μας έχει εξασφαλίσει μια πολύ καλή τιμή, προκειμένου να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ οι αθλητές. Η δική μας θέση είναι να ακολουθήσουμε το πρότυπο της Basket League και να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ οι αθλητές».

Έτσι κατέληξε η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ που μπορεί να εκδόθηκε καθυστερημένα, αλλά όπως αποδείχθηκε περίμεναν να μιλήσουν με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Το αν μίλησαν ως ΠΣΑΚ ή ως μέλη του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» (ο πρόεδρος Ανδρέας Γλυνιαδάκης ανήκει σ’ αυτό το πρόγραμμα) είναι κάτι που δεν διευκρινίστηκε, αλλά δεν έχει σημασία. Απλώς το αναφέρουμε για την ιστορία. Σημασία έχει ότι υπήρξε συνάντηση και αναλύθηκαν ζητήματα…

Ο ΠΣΑΚ λοιπόν ζητά το πρότυπο της Basket League έχοντας εξασφαλίσει πολύ καλή τιμή. Για εβδομαδιαία τεστ. Δηλαδή ζητά από τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους ερασιτέχνες αθλητές να πληρώσουν για να παίζουν. Δηλαδή θεωρεί ότι δεν είναι ΧΡΕΟΣ του Κράτους, να ενισχύσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; Πραγματικά αυτό μας κάνει και ανατριχιάζουμε… Αντί ο ΠΣΑΚ να ζητά στήριξη του Κράτους και να μάχεται γι’ αυτό, λέει στους αθλητές ότι τους εξασφάλισε μια πολύ καλή τιμή για να… πληρώνουν! Κάθε εβδομάδα κιόλας.

Χθες μιλούσα με κάποιους ανθρώπους ομάδας Β’ Εθνικής. Που κατάφεραν με… παρακάλια και κλάματα (χωρίς υπερβολή) να εξασφαλίσουν όχι απλώς «πολύ καλή» αλλά «εκπληκτική» τιμή ώστε να κάνουν τεστ οι παίκτες. Και πάλι με το ζόρι οι παίκτες κατάφεραν με τον έρανο να συγκεντρώσουν το ποσό. Φανταστείτε ότι αυτό έγινε για μια μέρα… Ο ΠΣΑΚ ζητά να γίνεται κάθε εβδομάδα!

Ειλικρινά, ο ΠΣΑΚ γνωρίζει πόσοι από τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται στις Εθνικές Κατηγορίες και τα Τοπικά, πληρώνουν ΗΔΗ από την τσέπη τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν; Αν ναι, ειλικρινά εκπλήσσομαι με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, με πολύ μυαλό και κυρίως μαχητής. Η καριέρα του το αποδεικνύει κι έχω γράψει πολλές φορές ότι αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Τη δική του διαδρομή θα πρέπει να διαβάσουν ώστε να καταλάβουν ότι αν δουλεύεις, αν έχεις πείσμα και διεκδικήσεις όλες τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, θα ξεπεράσεις τα όριά σου.

Πιστεύω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο απ’ αυτή την ανακοίνωση. Ακριβώς επειδή είναι μαχητής θα πρέπει να είναι έτοιμος να παλέψει. Κι αυτή τη στιγμή, ο ΠΣΑΚ οφείλει να διεκδικήσει ΣΤΗΡΙΞΗ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από την Πολιτεία και όχι να λέει «κάναμε συνάντηση με τον υφυπουργό και προτείνουμε να πληρώνουν οι ερασιτέχνες όπως γίνεται με τους επαγγελματίες»!!!