Η διαβολοβδομάδα ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν το απόλυτο και τους «ερυθρόλευκους», με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα πρώτα του ματς, να ολοκληρώνουν με 1-1 δύο υποχρεώσεις στο ΣΕΦ. Απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται- βαθμολογικά- περίπου στο ίδιο επίπεδο.

Που ακριβώς βρισκόμαστε; Ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 12-8 πατάει γερά στην εξάδα. Το πρόγραμμα που ακολουθεί τον ευνοεί, άλλωστε βρίσκεται στην προοπτική ενός καλού σερί. Ήδη έχει κάνει το 2-0 και φιλοδοξεί να φτάσει στο 6-0 πριν από την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Ακολουθούν αγώνες με την Βιλερμπάν εντός έδρας, την Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα εκτός και την Ζενίτ στο ΟΑΚΑ. Αυτή είναι η εξάδα που ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το σερί. Δεν είναι εύκολο. Αλλά αν καταφέρει αυτό το 6-0 και πάει στο 16-8 πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, σίγουρα θα είναι ό,τι καλύτερο.

Το θέμα με τον Παναθηναϊκό είναι ότι η άμυνα δεν βελτιώνεται. Και ότι τα πολλά «πάνω- κάτω» στην διάρκεια της σεζόν έχουν εμποδίσει την ομάδα από το να ανακαλύψει τα πραγματικά της όρια. Παρόλ’ αυτά βρίσκεται στο 12-8 και σταθερά στην 6η θέση με διαφορά δύο βαθμών από τις ομάδες που ισοβαθμούν στην 7η, την Βαλένθια και την Αρμάνι. Έχοντας κάνει αρκετές «γκάφες» σε αγώνες που θα μπορούσε να έχει αποφύγει την ήττα όπως π.χ με την Αλμπα στο ΟΑΚΑ, με την Βιλερμπάν στην Γαλλία και την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, σε θεωρητικό επίπεδο η οχτάδα παραμένει ανοιχτή. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να επιμείνω στην άποψή μου ότι αυτό δεν είναι το ζητούμενο για τον φετινό Ολυμπιακό, τηρουμένων των συνθηκών. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να γίνουν πρώτα ομάδα και να χτίσουν- αν γίνεται- κάτι καλό για την ερχόμενη σεζόν. Διότι με την εικόνα που παρουσιάζουν ως τώρα απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν κανονική ομάδα.

Υπάρχουν σίγουρα θετικά στοιχεία στον αγώνα με την Μπάγερν. Κυρίως το ότι επιτέλους βγήκαν μπροστά παίκτες… εκτός της παλιάς φρουράς (Σπανούλης- Πρίντεζης- Παπανικολάου- Μιλουτίνοφ) και καθάρισαν τον αγώνα στην τελευταία περίοδο. Ο Βεζένκοφ, ο Κόνιαρης, ο Μπάλντγουϊν και ο Ρούμπιτ πέτυχαν τους 54 από τους 89 πόντους του Ολυμπιακού και μαζί με τον Ρότσεστι (11 ασίστ) και τον Πολ πρωταγωνίστησαν στο μαγικό τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 35-19) που κλείδωσε τη νίκη.

Οι Πειραιώτες έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πεντάδα αγώνων μέχρι να πάνε στο Τελ Αβίβ (27/2) και πριν υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό (3/3). Πρώτα στην Αγία Πετρούπολη, ακολούθως στο ΣΕΦ με την Μπασκόνια, στο Κάουνας, εντός με την ΤΣΣΚΑ και την Βιλερμπάν. Τι μπορούν να πετύχουν; Αν καταφέρουν και αποκτήσουν μια σταθερή εικόνα τότε θα έχουν πετύχει πολλά.