Κάμποσα χρόνια σερί το διάστημα 1 με 3 Σεπτεμβρίου με διασκεδάζει πάρα πολύ αν κρίνω από τις αντιδράσεις όχι μόνο του κόσμου, αλλά κυρίως των Media. Εδώ και πολλά χρόνια επιμένουμε να θυμόμαστε τον ημιτελικό που νικήσαμε, κόντρα στην πολύ μεγάλη ομάδα των ΗΠΑ αλλά όταν φτάνει 3 Σεπτεμβρίου, πιθανότερο είναι να θυμηθούμε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ παρά την ήττα στον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 από την Ισπανία.

ΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι την 1η Σεπτεμβρίου γράφτηκε ένα έπος. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να υποτάξει τους Αμερικανούς με ρόστερ από το ΝΒΑ. Και η ομάδα που είχαν νικήσει τα δικά μας παιδιά είχε μέσα ΛεΜπρόν, ειχε Καρμέλο, είχε Ουέιντ, είχε, είχε, είχε… Δεν προσπαθώ να υποτιμήσω τίποτα.

Και πάρε τα αφιερώματα στον ημιτελικό (δικαίως) αλλά… θάψε το αργυρό μετάλλιο δύο μέρες αργότερα. Λες και είναι αποτυχία η δεύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ. Λες κι έχουμε τόσα πολλά μετάλλια σε Μουντομπάσκετ ώστε αυτό το πετάμε στο ποτάμι να χαθεί. Παρεμπιπτόντως, το μοναδικό μας σε Παγκόσμιο είναι…

Αυτή είναι η μεγάλη αδικία απέναντι στα παιδιά εκείνης της Εθνικής. Ότι προσπαθούμε να λησμονήσουμε το 70-47 από την Ισπανία, λες και δεν έγινε ποτέ εκείνος ο τελικός. Λες και είναι η Πανελλήνια ημέρα ενός τελικού που δεν συνέβη ποτέ επειδή χάσαμε!!!

Πρώτον, η δεύτερη θέση στον κόσμο είναι τεράστια επιτυχία και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μετά την νίκη (και αποκλεισμό) επί των ΗΠΑ.

Δεύτερον, αξίζει ιδιαίτερης μελέτης πως αυτή η ομάδα με μπάσκετ που δεν είχαμε ξαναδεί έβαλε κατοστάρα στους Αμερικανούς (101 για την ακρίβεια), όταν επέστρεψε σ’ αυτό που λέμε «είναι το δικό μας μπάσκετ» αν και δέχθηκε μόλις 70 ηττήθηκε πανηγυρικά γιατί πέτυχε 47…

Τρίτον είναι ένα καλό μάθημα διαχείρισης καταστάσεων προκειμένου να το μελετήσουμε, να το διδάξουμε, να το αναλύσουμε, να το συζητήσουμε. Τόσα χρόνια μοιάζουμε να έχουμε εξαντλήσει όλες μας τις προσπάθειες ώστε να το ξεχάσουμε.

Επαναλαμβάνω, η δεύτερη θέση στον κόσμο είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ… Και όλη αυτή η προσπάθεια, κυρίως από τα Media να ασχολούνται επετειακά τόσα χρόνια με τον ημιτελικό και όχι με τον τελικό, εκτός από αστεία είναι και προσβλητική για τους προπονητές και τους παίκτες.

Επίσης, σαν σήμερα η Εθνική ομάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2006. Είδατε πουθενά κάποιο ωραίο ποστάρισμα από την Ομοσπονδία στα social media; Αν ναι, προφανώς έχω κάνει λάθος γιατί εγω δεν είδα.