Αν θελήσουμε να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα μετά και την δεύτερη δόση της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Κυπέλλου, τότε θα μέναμε στα εξής:
Η πρόκριση του Παναθηναϊκού ήταν φυσικά αναμενόμενη. Η…συγκίνηση που έγινε πάλι μεγάλος αγώνας στο κλειστό του Μετς και με γηπεδούχο το ιστορικό Παγκράτι ήταν επίσης μεγάλη, ειδικά για τους…παλαιότερους. Το κίνητρο και η χαρά των παικτών του Παγκρατίου για τον ευκολότερο αγώνα της σεζόν (μηδέν άγχος, φουλ ευχαρίστηση) ομολογουμένως τους δημιούργησε πολύ όμορφα συναισθήματα.

-Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα και για την ΑΕΚ στο Αιγάλεω απέναντι σε μια ανερχόμενη δύναμη, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που θα ντεμπουτάρει στην Α2 με στόχο ακόμα και τα πλέι οφ ανόδου. Ωραίες εικόνες για την κάτοχο του BCL και Κυπελλούχο Ελλάδας, σπουδαία στιγμή η βράβευση του «ντόπιου» (από το Αιγάλεω) και Κύθνιου στην καταγωγή, Γιαννούλη Λαρεντζάκη από τον πρόεδρο του Διαγόρα, Γιαννούλη Καλλίλα. Στο Αιγάλεω, υπάρχει πολυπληθής κοινότητα Κυθνίων, όπως άλλωστε και η «βάση» της ομάδας από την Δρυοπίδα της Κύθνου.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι εντυπωσιακός, χωρίς να…βγάλει μάτια, δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα απέναντι στον Πανιώνιο. Κι αυτό αναμενόμενο… Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που χτίστηκε τελευταία, ακόμα είναι ασύνδετη και ο Χουγκάζ παλεύει να την «δέσει». Αρκεί να δούμε αν θα γίνει πράξη αυτό που είπε ο κόουτς των Νεοσμυρνιωτών ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Πανιώνιο.

Στην Πάτρα ο Προμηθέας δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Αρη κι απλώς απέδειξε (παρά την επιμονή ορισμένων να αρνούνται να δουν την πραγματικότητα) ότι το μέλλον και το παρόν είναι πολύ πιο ισχυρό από το παρελθόν. Στο παρκέ παίζουν οι παίκτες, όχι οι φανέλες, ούτε οι προ 20ετίας- 30ετίας τίτλοι. Ο Προμηθέας είναι πολύ καλύτερη ομάδα του Αρη, είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, κι ας το δεχτούν αυτό όσοι ζουν ακόμα στην εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη.

Το Περιστέρι θριάμβευσε απέναντι σε μια ομάδα που- σε πρώτη εκτίμηση- έχει πολύ καλύτερο ρόστερ από το δικό του! Ο Πεδουλάκης έχει ανακατέψει τις σκέψεις του και έχει κάνει διορθωτικές κινήσεις πριν καν αρχίσει η σεζόν αλλά θα την βρει την άκρη του. Ο Ηφαιστος, επιμένουμε, έχει καλό ρόστερ, προοπτική και σοβαρή διοίκηση αλλά σε πρώτη φάση έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διαφημίσει ακόμα περισσότερο το project «Λήμνος» καθώς ο επόμενος αντίπαλος δεν ήταν απαγορευτικός για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Κύμη πέρασε από το Ρέθυμνο και θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι (στην έδρα της) στα προημιτελικά (το ζευγάρι που σας λέγαμε προηγουμένως). Μάλιστα ακριβώς στην επόμενη φάση τόσο η Κύμη όσο και το Περιστέρι έχουν ισχυρό κίνητρο και μεγάλο στόχο, τα ημιτελικά. Η Κύμη για πρώτη φορά στην ιστορία της, το Περιστέρι μετά από 14 χρόνια!!! Σε ό,τι αφορά στο Ρέθυμνο, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μαζί με τον Πανιώνιο αυτή την στιγμή τουλάχιστον είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι του πρωταθλήματος.