Αντικειμενικά, ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά. Με διπλό στο Βελιγράδι θα βελτίωνε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του και θα ήταν κοντά στην οχτάδα. Αυτό είναι το λιγότερο βέβαια, αλλά τουλάχιστον θα είχε έναν στόχο. Διότι αυτή τη στιγμή, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μην έχει ουσιαστικό στόχο ως τον Ιανουάριο. Και να… περιφέρεται στην Euroleague για κανένα τρίμηνο, ασκόπως.

Από το +15 στο (τελικό) -9 και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που μόνο εχθρικό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Το αντίθετο… Οι συνήθως εκδηλωτικοί και σε άλλα ματς… πολύ θερμοί Σέρβοι, απέναντι σε μια ομάδα με την οποία διατηρούν φιλικές σχέσεις, ήταν ήρεμοι. Η ατμόσφαιρα για εκτός έδρας αγώνα ήταν μάλλον ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό.

Που προηγήθηκε με 15. Και ήταν όλα με το μέρος του αλλά κατέρρευσε! Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιάλτης για τον Ολυμπιακό, με τον Λορέντζο Μπράουν να είναι ο δήμιος, τον Μπίλι Μπάρον να ζεσταίνεται. Και η αντίπαλη περιφερειακή γραμμή να είναι εφιάλτης…

Ο Μπράουν 34… Ο Ράις 41. Ο Σβεντ 36. Ο Λάρκιν 24. Ο Λο, ο Ουίλμπεκιν και ο Ντόρσεϊ από 19. Μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι.

Ο Ερυθρός Αστέρας που πριν τον αγώνα είχε 71 πόντους κατά μέσο όρο στην επίθεση, πέτυχε 88Τους 52 στο δεύτερο μέρος, με πολλά επιθετικά ριμπάουντ και με πολλούς πόντους μέσα από το ζωγραφιστό. Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Σέρβοι είχαν 6 πόντους μέσα στην ρακέτα. Στο δεύτερο 24 (από τους 52).

Συνέχισαν να σουτάρουν καλά (12/22 τρίποντα συνολικά, 5/8 στο δεύτερο μέρος). Ισορρόπησαν τα ριμπάουντ, που από 19-09 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο έγιναν 23-13 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα στο δεύτερο.
Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που δεν μπορούσε να απειλήσει από το low post έκανε επιθέσεις της πλημμύρας. Και κάπως έτσι έχασε και… πολύ εύκολα την διαφορά. Όπως και τον αγώνα!

Αυτό τον αφήνει στην 10η θέση όπου ισοβαθμεί με άλλες τέσσερις ομάδες. Δύο βαθμούς πίσω από την ζώνη πρόκρισης και τρεις από την τελευταία θέση. Αλλά το κυριότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός πέρα από κάποιες εκλάμψεις, δεν πείθει ότι μπορεί να έχει άλλο στόχο πέρα από την κατάρριψη των ρεκόρ από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο οποίος δεν αποκλείεται ακόμα και στην Βαρκελώνη, στο σπίτι του Ναβάρο, να τον περάσει και να γίνει πρώτος σκόρερ στην Euroleague.

Προς το παρόν, όμως οι Πειραιώτες είναι η απόλυτη… φωτοβολίδα. Με το διπλό στην Μόσχα, με την επική ανατροπή με την Χίμκι, με το +21 επί της Αρμάνι.

Αυτά και τίποτε άλλο.