Προ ημερών είχα μοιραστεί κάποιες σκέψεις σχετικά με το κατά πόσο είναι σωστό να προβάλλονται σε υπερβολικό βαθμό και με εκφράσεις μάλλον πομπώδεις και άστοχες όταν μιλάμε για παιδιά, αποτελέσματα αγώνων Ακαδημιών, μίνι, προμίνι κ.τ.λ. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ΔΕΝ θεωρώ πως έχω σώνει και καλά δίκιο.

Μπορεί να έχω άδικο.

Θέλω όμως να μοιραστούμε κάτι μαζί.

Κάνοντας μια βόλτα στα social media συνάντησα αποτελέσματα τουρνουά Παμπαίδων. Στάθηκα στη σελίδα μιας ομάδας που διαφήμιζε τον «θρίαμβο» των Παμπαίδων της επί μια άλλης αντίστοιχης ηλικιακά ομάδας. Οι νικητές είχαν ξεπεράσει τους 100 πόντους ενώ οι ηττημένοι ίσα- ίσα ξεπέρασαν τους 20.
Προσέξτε κείμενο, επαναλαμβάνω, στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στα social media. Για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να αναφέρω τις ομάδες, αλλά θα ζητήσω από εσάς κάτι: Να μας πείτε (εννοείται με κόσμιο τρόπο) την γνώμη σας, ώστε να δούμε όλοι τι μπορούμε να προσφέρουμε…

Διαβάστε λοιπόν…

«Εντυπωσιακά συνέχισαν στο Τουρνουά Παμπαίδων (αναφέρεται κατηγορία) οι Παμπαίδες Α’ (αναφέρεται η ομάδα), για την 9η Αγωνιστική της διοργάνωσης, οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί και απέναντι στον (αναφέρεται η άλλη ομάδα), επικρατώντας άνετα (αναφέρεται γήπεδο και σκορ).

Η ομάδα μας δεν συνάντησε αντίσταση, με το τελικό σκορ να φανερώνει τη διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων. Οι παίκτες μας, οι οποίοι μοιράστηκαν στο ακέραιο το χρόνο συμμετοχής απ’ τον κόουτς (αναφέρεται όνομα προπονητή) και κανένας δεν υστέρησε σε ενέργεια και απόδοση, “χτύπησαν” κατά κύριο λόγο στο τρανζίσιον, έβγαλαν πάρα πολλούς αιφνιδιασμούς και έφτασαν έτσι στην πιο ευρεία νίκη τους στο Τουρνουά, αποδεικνύοντας κάθε εβδομάδα τη διαρκή τους πρόοδο».

Αυτά από εμένα και τίποτε περισσότερο. Προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου με το ύφος του κειμένου. Δεν θεωρώ ότι κάνει καλό σε παιδιά αυτής της ηλικίας ούτε και προωθεί τις αρχές που πρέπει να τους περάσουμε.

Μπορώ να έχω και την δική σας άποψη; Επαναλαμβάνω, κόσμια, ώστε να γίνει διάλογος.

Ευχαριστώ.