Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν έχει απλώς αναβαθμισμένο ρόλο στην φετινή χρονιά αλλά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από πέρυσι. Αλλωστε τον ρόλο αυτό τον «κέρδισε», τον κατέκτησε και δεν του χαρίστηκε το παραμικρό επειδή είναι…Ελληνόπουλο ή επειδή έχει δημόσιες σχέσεις (και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε).
Οι ίδιοι οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ τον έχουν αποδεχτεί σ’ αυτόν τον ρόλο, τον εμπιστεύονται και το δείχνουν. Ο ίδιος πέρα από τη δουλειά που έχει κάνει (και φαίνεται πεντακάθαρα) έχει πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση αφού βλέπει πόσο τον εμπιστεύονται. Ηδη κάνει θαύματα με την ΑΕΚ έχοντας κατά μέσο όρο 16 πόντους- 4,7 ριμπάουντ- 3,3 ασίστ και 1,7 κλεψίματα στο BCL όπου σουτάρει με 60% στα τρίποντα και με 80% στις βολές.

Στην Basket League βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο αντίστοιχα: 15 πόντοι- 2 ριμπάουντ- 1,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα με 50% στα σουτ τριών πόντων. Δεν θα φοβηθεί να πάρει την κρίσιμη προσπάθεια, δεν θα αρνηθεί την ευθύνη ενώ ταυτόχρονα έχει βελτιώσει πάρα πολύ την άμυνά του, τις επιλογές του και βγάζει μια πολύ ώριμη εικόνα στο γήπεδο.

Εκανε «θραύση» και στα «παράθυρα» συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία. Προσωπικά κι εφόσον συνεχίσει έτσι δεν βρίσκω κάποια πειστική εξήγηση για το πως θα μείνει εκτός δωδεκάδας από το Παγκόσμιο της Κίνας.

Ο Λαρεντζάκης, που άρχισε από το Αιγάλεω πριν ενταχθεί σε μικρή ηλικία στο εξαιρετικό πρόγραμμα υποδομών του Ικάρου, φαινόταν πριν την απογείωση του ότι…κάτι έχει. Ταλέντο, ψυχή, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του αλλά (λόγω νεαρής ηλικίας) «βιασύνη» στις επιλογές. Επίσης έδινε περισσότερο βάρος στην εκτέλεση και δεν αξιοποιούσε άλλα στοιχεία του παιχνιδιού του (που τα είχε…).

Επαιξε στην Basket League με τον Ικαρο πέρασε από τον Αρη όπου ΔΕΝ ακούμπηκε καθώς ήταν είτε ο 12ος παίκτης είτε εκτός δωδεκάδας. Πήγε δανεικός στον Κολοσσό και ο Αρης δεν ασχολήθηκε καν μαζί του, ούτε καν να επιχειρήσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του όταν έκανε δύο σπουδαίες χρονιές με τον Κολοσσό και υπό τον Αρη Λυκογιάννη που τον ανέδειξε!

Αυτό είναι το απίστευτο: Πως ο Αρης ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ καν με τον Λαρεντζάκη. Πως ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ στο ελάχιστο τον Λαρεντζάκη. Πως ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ έτσι ελαφρά τη καρδία ένα τόσο σημαντικό project. Αλήθεια, ούτε ένας δεν διέκρινε που μπορούσε να φτάσει αυτό το παιδί;
Πολλοί θα βιαστείτε να πείτε ότι με την «μπόρα» που πέρασε ο Αρης πιθανότατα να ήταν διαφορετική και η πορεία του Λαρεντζάκη. Μα δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Είναι ότι ο Αρης τον ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ αν και τον είχε στα χέρια του…

Πραγματικά είναι από τις περιπτώσεις που σηκώνεις τα χέρια ψηλά.