Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε απέναντι στην πίεση και την… φλόγα που έβγαζαν οι παίκτες της Μακάμπι. Ο πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε με 18 πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου αλλά τελικά έχασε και με 9… Είχε από το 11’ και μετά ένα -27 στο επιμέρους σκορ.

Η άμυνα εξακολουθεί να μπάζει νερά. Ο Παναθηναϊκός έχει την 3η χειρότερη άμυνα στην Euroleague πίσω από την Άλμπα Βερολίνου και την Χίμκι. Είναι η ομάδα που επιτρέπει στον αντίπαλό της να παίρνει 12,57 ριμπάουντ στην ρακέτα του!!! Είναι η ομάδα με την χειρότερη επίδοση στην Euroleague στην συγκεκριμένη κατηγορία. Κι αυτό λέει πολλά…

Το rotation όσο πάει και μικραίνει! Προσέξτε την κατηγορία Bench Points στο στατιστικό του αγώνα: Μακάμπι 37, Παναθηναϊκός 16… Και με την Μακάμπι να έχει εκτός δράσης τους Κάσπι, Μπλακ, Ουόλτερς και Ντιμπαρτολομέο. Βαρύ ακούγεται.

Στο τέλος και με τον αντίπαλο να πιέζει, ο Παναθηναϊκός «κλάταρε» και πάλι… Συνέβη και στην Μόσχα με την Χίμκι. Το πλήρωσε. Με την Φενέρμπαχτσε συνέβη αλλά δεν το πλήρωσε. Στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε. Κι αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Που κι εκεί υπάρχει μεγάλο θέμα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εμπρός σε αποφάσεις. Ή θα συνεχίσει την προσπάθεια για βελτίωση του υπάρχοντος υλικού (όπως είχε πει ο Πιτίνο) ή θα κάνει αλλαγές. Το είχα ξαναγράψει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν γκαρντ κι ένα ψηλό. Και θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τους Τζόνσον, Μπεντίλ και Μπράουν που δεν προσφέρουν τίποτα και φτάσαμε στον Ιανουάριο.

Είναι όμως εφικτό να γίνουν μεταγραφές αυτό το διάστημα, που θα αλλάξουν τις ισορροπίες; Βρίσκονται τέτοιοι παίκτες; Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί κάθε μεταγραφή, κάθε απόφαση πρέπει να έχει ουσία. Όχι να γίνει απλά και μόνο για να γίνει.