Όλα εντάξει. Πανηγύρισαν οι μεν, απαξίωσαν οι δε (με την απαραίτητη υπερβολή και στις δύο περιπτώσεις) την κατάληξη της υπόθεσης Παπαπέτρου. Πάντα υπάρχει ένα περιθώριο για συναισθηματισμούς καθώς σε όλα τα σπορ οι αντιδράσεις, χαράς, πίκρας, εκνευρισμού είναι σχεδόν πάντα έντονες.

Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που αναλώνεται σε διαλόγους στα social media είναι ότι οι ομάδες ήδη έχουν προχωρήσει παρακάτω. Και ο Παναθηναϊκός που καλείται πλέον να συμπληρώσει τα κενά που απομένουν στο ρόστερ του αλλά και ο Ολυμπιακός που ήδη έχει προχωρήσει αρκετές κινήσεις.

 Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι περισσότερο καθαρά. Ένας παίκτης στο «4» με τα χαρακτηριστικά του Σίνγκλετον (το ότι έχει ακουστεί το όνομα του Οκάρο Ουάιτ είναι ενδεικτικό για το στυλ του παίκτη που ψάχνουν οι «πράσινοι») αλλά κι ένας καλός σουτέρ στο «2-3» με μπαλαντέρ τον Λοτζέσκι που πιθανότατα θα παραμείνει για 7ος ξένος, αποτελούν τις τελευταίες κινήσεις. Δεδομένη θεωρείται η επέκταση με τον Νίκο Παππά καθώς απομένει μόνο η ανακοίνωση.

Με τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός τόνωσε το ελληνικό του στοιχείο, με έναν παίκτη «φρέσκο» σε κίνητρο, που του χαμηλώνει τον μέσο όρο ηλικίας και βοηθάει στα πολυμορφικά σχήματα που θα αναζητήσει ο Τσάβι Πασκουάλ.

 Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, το ότι ακούγεται το όνομα του (γκαρντ) Χένρι είναι μια πρώτη ένδειξη των προθέσεων του Ντέιβιντ Μπλατ που θέλει να «φορτώσει» την περιφέρειά του για να αντιμετωπίσει την μακρά σεζόν και πάντα με το δόγμα ότι οι… κοντοί κάνουν το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ήδη τους Σπανούλης, Ουίλιαμς- Γκος, Στρέλνιεκς και Μάντζαρη και με τον Χένρι φτιάχνει μια ισχυρή πεντάδα στο «1-2».

Απ’ εκεί και πέρα και καθώς ήδη υπάρχουν οι Μιλουτίνοφ και ΛεΝτέι στην frontline οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν σίγουρα ένα τεσσάρι για να βοηθήσουν τον Πρίντεζη αλλά και έναν παίκτη στην θέση «3». Θα πάνε σε επτά ξένους αν προσθέσουν έναν ακόμα στο «3» όπως και ο Παναθηναϊκός; Αλλά και πάλι με τρεις ξένους στις θέσεις 1-2, ποιος θα μείνει εκτός για το ελληνικό πρωτάθλημα; Η θα προτιμήσουν να προσθέσουν κι έναν έμπειρο Έλληνα, όπως πχ ο Περπέρογλου;

Όλα αυτά θα φανούν στην πορεία και οι εξελίξεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.